Schneider wint eerste wedstrijd sinds Corona, Maracaná keert opvallend terug

Schneider wint eerste wedstrijd sinds Corona, Maracaná keert opvallend terug

0 1056
Dorothee Schneider

In Duitsland ging gisteren in Wartenberg-Angersbach de eerste wedstrijd sinds het Coronavirus van start. Hier presteerde Dorothee Schneider, zoals verwacht, erg goed.

De overwinning van de jonge hengst Maracaná (v. Millennium) werd echter niet verwacht. In februari moest hij namelijk de ring nog verlaten vanwege herhaaldelijke ongehoorzaamheid.

Ongehoorzaam

Tijdens de sporttest in Münster-Handorf begin dit jaar, maakte Maracaná het zijn amazone Lena Waldmann het moeilijk. Zo moeilijk, dat hij de test niet mocht afmaken. Op een video van de sporttest was te zien hoe de hengst meermaals steigerde, bokte en achteruit rende. De video waarop zijn ongehoorzaamheid te zien was, is inmiddels uit het archief van Clipmyhorse.tv verwijderd.

Vol vertrouwen

Dit weekend ging Maracaná voor het eerst sinds de sporttest weer op concours. Hier won hij vol vertrouwen de eerste prijs. De juryleden in de klasse A-proef gaven de hengst een 8.8. Voor hem was dit pas zijn tweede dressuurproef in de klasse A. Hij debuteerde afgelopen herfst in deze klasse, waar hij tevens de eerste prijs mee naar huis nam.

Belangrijkste klasse

De belangrijkste klasse van de dag, was de S*** Intermediaire A. In deze klasse reed Dorothee Schneider naar zowel de eerste en een derde plek. Met haar Oldenburger hengst Don Cismo reed ze naar de overwinning in de klasse. De 13-jarige Diamond Hit-zoon kreeg van de jury 73,991 toegekend.

Na Schneider plaatste Katrin Burger zich met haar 17-jarige Salazar (v. Sandro Hit). Hun proef was goed voor een score van 71,579%. Vervolgens plaatste Schneider zich opnieuw, ditmaal met Quantum Vis MW (v. Quaterback). De Louisdor-finalist behaalde samen met zijn amazone een score van 70,746%.

Ten slotte sloot Lena Waldmann ook in deze proef aan binnen de top 5. Zij behaalde een vierde plaats met de in Duitsland goedgekeurde KWPN’er Grey Flanell (v. Gribaldi). De combinatie was goed voor een score van 70,614%.

Bron: St. Georg

Foto: Remco Veurink

Reacties