Schneider laat Werth achter zich in Grand Prix Special

Schneider laat Werth achter zich in Grand Prix Special

Dorothee Schneider Showtime (Sammy Davis Jr)
Dorothee Scheider en Showtime FRH op de Olympische Spelen.

Waar Isabell Werth vaak onverslaanbaar is, lukte het haar dit keer niet om naast de Grand Prix, ook de special te winnen. Dorothee Schneider mag zich voor de tweede keer in haar carrière Duits Kampioene noemen.

Showtime

Schneider had Showtime FRH gezadeld. Met een mooie score van ruim 80% wist het duo bovenaan te eindigen. Zij waren ook de enige die over deze grens gingen. Op de Olympische Spelen van Rio de Janeiro scoorden het duo een score van dik 82% en dit keer kwamen ze opnieuw in de buurt met 80,4755%.

Foutjes

Werth, winnares van de Grand Prix op het Duits kampioenschap had met Bella Rose (v. Belissimo M), haar zinnen eveneens op de overwinning gezet. Maar de combinatie maakte twee fouten en zo zag Werth haar titel verlenging wegglippen.

Afgelopen Herfst had het duo nog succes. De combinatie won in de herfst nog twee gouden medailles tijdens de World Equestrian Games in Tryon. De overwinning van donderdag was de eerste show die de merrie liep sinds afgelopen november.

Zilver

Maar Werth zou Werth niet zijn als ze niet nog een ijzer in het vuur had. Emilio (v. Ehrennpreis) kon het wel waarmaken en zo nam de amazone toch nog een Zilveren plak mee naar huis.

Brons

Op de derde plaats eindigden Jessica von Bredow-Werndl. Zij zat dicht bij de score van Werth en Emilio. Met TSF Dalera BB (v. Easy Game) volgde ze met 79,588% op het brons.

Zie ook: Dorothee Schneider boekt met Showtime dubbele winst CDI5* Grand Prix

Klik hier voor de uitslag

Foto: Remco Veurink

Bron: Equnews / Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

 

 

Vergelijkbare artikelen

Reacties