Saudi-Arabië en Italië in de race voor organisatie Wereldruiterspelen

Saudi-Arabië en Italië in de race voor organisatie Wereldruiterspelen

Kasey Perry-Glass - Dublet wereldruiterspelen
Kasey Perry Glass - Goerklintgaards Dublet FEI World Equestrian Games Tryon 2018 © DigiShots

Tien landen zijn in de race om een of meerdere wereldkampioenschappen te organiseren in 2022. Saudi-Arabië en Italië geven aan dat ze een WK voor alle hippische disciplines willen organiseren. Dat betekent dat er in 2022 wellicht toch weer Wereldruiterspelen zijn, zoals die voor het laatst vorig jaar plaatsvonden in Tryon.

Vanwege het grillige verloop van de Wereldkampioenschappen in Tryon gaf de FEI aan dat een dergelijke organisatie in de toekomst wellicht niet meer haalbaar zou zijn. Daarom bood de ruitersportbond ook de mogelijkheid aan om voor de organisatie van afzonderlijke WK’s te gaan.

Alle disciplines

Saudi-Arabië (hoofdstad Riyad) en Italië (Rome en Verona) hebben aangegeven een WK voor alle disciplines te willen organiseren in 2022. Volgens FEI-voorzitter een teken dat de interesse in de World Equestrian Games er nog is. “Toen in februari meerdere landen zich meldden, was dat nog aftasten,” legt hij uit. “Deze formele kandidaatstellingen zijn echter serieus.”

Meerdere disciplines

Een WK voor meerdere disciplines tegelijk zou welkom zijn in Dubai (springen en endurance), in het Deense Herning (springen, dressuur en para-dressuur) en in Arizona (reining en voltige).

Eind vorig jaar gaf de FEI landen ook de mogelijkheid zich kandidaat te stellen voor afzonderlijke WK’s. Hiervoor is veel interesse. Nederland heeft zich kandidaat gesteld voor het WK Endurance in 2022. Gisteren kende de FEI de organisatie voor het EK Endurance toe aan Ermelo.

In november van dit jaar maakt de FEI in Moskou bekend hoe de WK’s in alle disciplines worden vormgegeven.

Bron: FEI

Foto: Digishots

Reacties