Saskia van Ommeren gaat haar dromen achterna bij Stal Keizersdijk

Saskia van Ommeren gaat haar dromen achterna bij Stal Keizersdijk

0 1877
Saskia van Ommeren met L’Esprit BH, Let’s Go C en Lichte Tour-paard Peacock. Marana Dam Photography

Saskia van Ommeren (34) en haar man Stephan kochten in 2014 een huis met zes stallen in het Zuid-Hollandse Strijen. Inmiddels is het uitgegroeid tot een accommodatie met 16 stallen, die voorzien is van alle gemakken voor ruiter en paard. Welzijn van de paarden staat hoog in het vaandel. Sinds een half jaar heeft Saskia haar baan als businesscontroller bij de gemeente Rotterdam opgezegd om zich volledig te richten op haar Stal Keizersdijk, waarin pensionstalling, instructie en training de drie hoofdpijlers zijn.

Langzaam groter

“Toen we het net kochten hebben we het aantal stallen wel iets uitgebreid. We hadden toen al een kleinschalige pensionstal. Ik had wel in mijn achterhoofd om alles ooit nog meer uit te breiden, maar de combinatie met mijn werk was heel leuk en ook goed te doen, dus die plannen werden opgeschoven. Toch werd het langzaam aan groter en kreeg ik steeds meer aanvragen.  Ik dacht als ik het ooit wil doen, danmoet ik het nu doen. Ik heb mijn baan opgezegd en ben me compleet gaan focussen op de stal.”

Jongleren

“Natuurlijk mis ik het contact met de collega’s wel eens. Ik ben nu op mezelf aangewezen en moet mijn eigen keuzes maken. Aan de andere kant geeft het nu ook veel rust. Eerst had ik twee banen naast elkaar, wat de focus niet altijd ten goede kwam. Ik was een soort van aan het jongleren om het overal goed te doen en dan gaf ik ’s avonds ook nog vaak les. Nu richt ik me helemaal op de stal en kan ik alles goed doen.”

Service

“Ik heb nu zestien stallen. Dat is een mooi aantal. Qua hoeveelheid stallen wil ik dus niet uitbreiden, maar wellicht wel in de service die ik bied. Nu kunnen pensionklanten al alles uit handen geven aan mij, inclusief het (bij)trainen van hun paard. Ik geef ook veel cavaletti lessen. Dat is een hele mooie afwisseling op de normale training voor zowel de ruiters als de paarden. Wat ik graag in de toekomst zou willen is om een combinatie te maken tussen het bedrijfsleven en de paarden. Bijvoorbeeld door middel van een stukje coaching van mensen uit het bedrijfsleven in de vorm van een workshop, dus als activiteit. Het lijkt me leuk om de twee werelden waarin ik bekend ben samen te brengen en met elkaar te verbinden. Dat is iets voor de langere termijn. Nu eerst zorgen dat de stal goed draait, zoals ik het wil.”

Goede basis

“Zelf heb ik nu drie paarden. Met mijn paard Peacock heb ik nu één keer Lichte Tour gestart. Ik heb hem zelf opgeleid vanaf de B. Dat vind ik ook ontzettend leuk om te doen, het opleiden en zorgen dat een paard de goede basis mee krijgt. Nu er geen wedstrijden zijn trainen we thuis door om het nog perfecter te krijgen. Ik zou graag nog een aantal keer Lichte Tour willen starten en ook een Kür op muziek staat nog op mijn verlanglijstje. De stap naar de Zware Tour is enorm groot en ik weet niet of dat voor hem weg is gelegd. Ik heb twee jonge paarden erbij gekocht, die nu vier en een half jaar zijn. Misschien dat ik de Zware Tour met hen kan bereiken. Dat is wel mijn uiteindelijke doel om een keer Grand Prix te rijden. Voorlopig ga ik ze lekker opleiden en dan zien we wel hoe het loopt. Ik ben in ieder geval heel blij dat ik me nu volledig kan focussen op wat ik het liefste doe.”

Bron: De Hoefslag

Reacties