Saskia van Es: “Tevreden over ZZ-Zwaar debuut”

Saskia van Es: “Tevreden over ZZ-Zwaar debuut”

Saskia van Es - Jaccardo WK selectie Jonge Dressuurpaarden 2021 © DigiShots

Saskia van Es debuteerde met haar Jaccardo (v.Desperado) in het ZZ-Zwaar in Nispen. De proef werd beoordeeld met 68,786%.

Vertrouwen

Van Es vertelt “Het was nog niet foutloos maar het was voor hem een jaar geleden dat hij was mee geweest door de corona regels. Vorig jaar liep hij nog Z2 en het is een hele sprong naar het ZZ-Zwaar en dan ook nog na zo’n lange tijd thuis rijden. Het moet nog wat vanzelfsprekender worden maar met kilometers maken wordt dat vanzelf beter. Hij is niet de makkelijkste maar ik heb super veel vertrouwen in hem.”

Achten

“Het appuyeren en rijden van de uitgestrekte gangen is echt zijn hoogtepunt. De eerste pirouette zette ik zelf te verzameld in waardoor hij teveel ging zitten en stil viel. Dat was wel jammer maar het was mijn eigen stuurfout. Daarna hadden we te weinig voorbereidingstijd voor de komende wissel waardoor die ook mis ging. We kregen achten voor de uitgestrekte stap, verruiming in galop en een drafappuyement. De jury vond het een fijn beeld en heel mooi voorgesteld. Hij mocht nog iets beter aan de hulpen staan maar dat kwam ook door de foutjes. We gaan de puntjes op de i zetten,” vertelt de amazone.

Kilometers maken

“Dit seizoen gaan we gebruiken om vaker ZZ-Zwaar te starten. Hij loopt ook het WK traject voor zevenjarige dressuurpaarden maar dat is een proef op Lichte Tour-niveau. Je merkt dat dat nog een brug te ver is. Ik zie het als een mooie ervaring maar ik heb daar geen verwachtingen van. Het is voornamelijk kilometers maken en stabieler en sterker maken. Hoe vaker ik hem meeneem hoe beter het wordt. Thuis kan hij alles al van de Lichte Tour maar dat ik ook nog aan elkaar kunnen rijden en dat kost tijd. Ik ben blij dat we weer op pad mochten en heel tevreden met de score,” aldus van Es.

Bron: Hoefslag (Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

Foto: Digishots

Reacties