Saskia van Es: ‘Elastico was mijn soulmate’

Saskia van Es: ‘Elastico was mijn soulmate’

0 4576
Saskia van Es en Elastico, hier als vierjarige in de voorselectie van de Pavo Cup.

Elastico, de zwarte Johnson-zoon waarmee Saskia van Es groot is geworden, is verkocht naar Japan. Akane Kuroki ziet in de AES-hengst een tweede troef voor de Olympische Spelen in Tokyo, zo meldt de website Eurodressage.

Kuroki was eerder succesvol met Toots (v. Jazz), het voormalige Grand Prix-paard van Imke Schellekens-Bartels. Met hem nam ze al deel aan de Olympische Spelen in Rio. Nadat hij verongelukte door een trailer ongeluk schafte de Japanse amazone de KWPN-hengst Bordeaux (v. United) aan met oog op Tokyo. Nu heeft zij er dus een tweede troef bij.

Verdriet

“Natuurlijk ben ik blij dat hij op zo’n goede plek is, maar ik ben wel verdrietig. Elastico was mijn soulmate”,  reageert Van Es.
De amazone kreeg Elastico, die in eigendom was van Johan Frencken en Sophie Textor, vanaf jong paard onder het zadel. In elke klasse waarin ze uitkwamen waren ze zeer succesvol en ze namen verschillende nationale titels mee naar huis.
Al vanaf jonge leeftijd was duidelijk dat de hengst het talent had voor het hoogste niveau. Van Es forceerde niets en nam de tijd voor zijn opleiding.

Internationaal

In april van dit jaar debuteerden ze in de Grand Prix. In augustus maakten ze hun internationale debuut op CDI Leudelange in Luxemburg. In Verden noteerden ze in hun tweede internationale wedstrijd 72,51% in de Special.

Bron: Hoefslag/ Eurodressage

 

Reacties