WEG | Sanne Voets haalt eerste Nederlandse medaille binnen

WEG | Sanne Voets haalt eerste Nederlandse medaille binnen

0 1433

Sanne Voets haalde zojuist de eerste medaille binnen voor Team NL, het werd individueel goud in Grade 4. Voets en Demantur N.O.P. (v. Vivaldi) mochten de spits afbijten bij de Para-Dressuur op de World Equestrian Games in Tryon vandaag. Met een score van 73.927% bleef ze de gehele wedstrijd aan de leiding staan.

Bekijk hier het interview met Sanne Voets.

Hoofdjury meer dan 75%

Een prachtige prestatie voor Voets, die door het Duitse en Franse jurylid op de eerste plek werd geplaatst met scores boven de 75%. Rodolpho Riskalla nam met Don Henrico (v. Don Frederico) het zilver mee naar BraziliĆ«, deze combinatie scoorde 73.366%. Brons was voor Susanne Jensby Sunesen, de Deense amazone stuurde de twintigjarige CSK’s Que Faire (v. Quite Easy) naar 73.146%. De Belgische amazone Manon Claeys, die recent KWPN hengst Westenwind aankocht, viel met San Dior 2 (v. Stedinger) net buiten het podium.

Den Dulk en Hosmar

Voets was de enige Nederlandse amazone die van start kwam in Grade 4. Vanavond om half 8 Nederlandse tijd rijdt Nicole den Dulk met Wallace N.O.P. (v. Future) de ring in voor Grade 2. Om 22.06 komt Frank Hosmar voor Nederland aan start in Grade 5 met zijn Alphaville N.O.P. (v. Sandreo).

Klik hier voor de volledige uitslagen

Reacties