Sanne Voets’ Vedet PB ingeslapen: “Ik zal je voor altijd missen”

Sanne Voets’ Vedet PB ingeslapen: “Ik zal je voor altijd missen”

0 2767
Sanne Voets
Sanne Voets-Vedet PB N.O.P.

Paradressuuramazone Sanne Voets heeft haar gepensioneerde toppaard Vedet PB (v. Florestan I) in moeten laten slapen. Dit meldt ze in een emotioneel bericht op Facebook.

Zeer succesvol

Voets en Vedet waren samen zeer succesvol in de internationale paradressuur. De combinatie werd wel vier jaar op rij Nederlands kampioen. Ook behaalden Voets en Vedet één keer brons en twee keer zilver op de Europese Kampioenschappen. Ze reden succesvol mee in meerdere Nations Cup wedstrijden en werden in 2012 tijdens de Paralympic Games van London 5e in de individuele proef, 4e in de Kür en 4e in de team test. Ten slotte wonnen ze in 2014 op de Wereldkampioenschappen ook nog eens zilver met het team, zilver in de individuele proef en werden ze wereldkampioen in de kür.

Avontuur

“Ik weet nog als de dag van gisteren hoe ik een video van je op het internet zag staan, en dat je gelijk mijn hart stal”, schrijft Voets. “Jouw uitstraling en de krachtige, zelfverzekerde blik op je gezicht maakten dat ik gelijk helemaal verliefd op je werd. In juni 2009 begonnen we aan ons avontuur samen. Ik moest leren om respectvol met jouw temperament om te gaan. We werden met de dag een beter team.”

Vertrouwen 

Na diverse medische terugvallen zat Voets niet goed in haar vel. Vedet was destijds degene die haar daar doorheen sleepte. “Iedere morgen hoorde ik jou, en dat is waar ik me aan vasthield. Het enige wat ik wilde was terug nar stal, naar jou. Na een lang revalidatietraject begonnen we opnieuw met trainen en het rijden van wedstrijden. Jij gaf me mijn vertrouwen weer terug. We kwalificeerden ons voor de Olympische spelen van Londen en maakten de meest bijzondere herinneringen samen.”

Nummer één

“Ook terwijl je al met pensioen was, vond je nog steeds dat je nummer één was. Het maakte niet uit waar het om ging: je wilde altijd de eerste zijn die aandacht kreeg. En ik had het niet anders gewild. Nu moet ik je laten gaan. Heel plotseling werd je ziek. De behandeling leek aan te slaan, maar enkel voor een paar dagen. Ik ben dankbaar dat ik op een hele bijzondere manier afscheid van je kon nemen … Ik zal je voor altijd missen. Alles wat ik ben, ben ik door jou. Niet alleen als amazone, maar ook als persoon.”

With a heavy heart I had to let go of my superhero Vedet. As if it was only yesterday, I remember I saw a video on the…

Geplaatst door Sanne Voets op Zaterdag 13 juni 2020

Bron: Sanne Voets via Facebook / Hoefslag

Foto: Remco Veurink

Reacties