Sanne Voets: “Ik heb het beste team ter wereld”

Sanne Voets: “Ik heb het beste team ter wereld”

De uitbraak van het Coronavirus zorgde voor velen van ons voor besef. Besef hoe normaal het was dat het leven liep zoals het liep. Dat er concerten waren, sportwedstrijden en bijeenkomsten om iets te vieren, om iets te delen of om “gewoon” weer eens bij te praten. Dat gold ook voor paralymische amazone Sanne Voets. Zij besloot daarom om haar team, dat er ondanks de bizarre tijd altijd voor haar is geweest, in het zonnetje te zetten.

“Het weekend van Indoor Brabant was het weekend dat in Nederland alles ‘op slot’ ging”, vertelt Voets. “En juist in dat weekend had ik de première van mijn nieuwe kür gepland. Ik had mijn hele team ervoor uitgenodigd: sponsors, suppliers, trainers, familie, vriendinnen tot de buurt die bijvoorbeeld mijn andere paard buiten zet als ik weg ben.”

“Dát vind ik topsport”

“Het plan van de première kon dus in de prullenbak en de tijd daarna was onzeker. Ik zag binnen het team dat iedereen op zoek ging naar een nieuwe weg, zichzelf aanpaste aan de omstandigheden en zelfs dán waren ze er nog voor anderen. En dát vind ik topsport. Ze bepaalden wat het belangrijkst was op dat moment, bepaalden de kern en werkten vanuit daar verder. En dat, dat is de kracht van winnen als je het mij vraagt.”

“Zo zag ik bijvoorbeeld sponsoren uit de medische wereld zoeken naar nieuwe mogelijkheden om tóch mondkapjes te kunnen blijven leveren en trainers die op zoek gingen naar online mogelijkheden. Oplossingen zoeken, dingen anders durven doen, twijfelen, dat hoort er allemaal bij. Ik ben trots op ze en had dit seizoen graag door middel van wedstrijden wat voor ze terug willen doen. Want mijn team is echt de beste ter wereld.”

Alle beetjes helpen

Ook Voets bleef zoeken naar mogelijkheden, naar iets positiefs. Ze besloot om boodschappen te doen voor mensen uit haar omgeving, gaf beweegles aan ouderen en gymles aan kinderen via een videoverbinding. “Dat stelt natuurlijk niets voor als je het vergelijk met het leveren van mondkapjes, maar alle beetjes helpen.”

Teammeeting

Om haar team in het zonnetje te zetten, te bedanken en haar waardering uit te spreken organiseerde ze een ‘Teammeeting’. “Buiten en natuurlijk helemaal coronaproof. Ik heb daarvoor veel gebeld met het RIVM zodat we alle richtlijnen konden opvolgen. Het was fijn om elkaar te zien en om bij te praten. En de waardering dat het weer kon én mocht, dat maakte het extra bijzonder.”

Als kers op de taart besloot Voets om haar nieuwe kür te rijden. “Ik had iedereen natuurlijk enthousiast verteld hoe fantastisch ik die kür vind, maar ik had hem nog nooit voor publiek gereden. Daarom reed ik hem op deze bewuste dag, exclusief voor de mensen die er altijd voor ons zijn geweest.”

NK Dressuur

Toen Voets de plannen voor de ‘Teammeeting’ maakte was het nog niet bekend dat het NK Dressuur toch nog door zou gaan. “Het is de bedoeling dat ik hem daar ook ga rijden. Alle mensen die belangrijk voor me zijn hebben hem nu gezien dus de grootste spanning is af. Maar hopelijk is er een livestream, zodat iedereen mee kan kijken tijdens het NK!”

 

Bron: Hoefslag / Overname zonder toestemming via webredactie@mediaprimair is niet toegestaan

Reacties