Sanne Voets hoorde gouden uitslag in de stallen

Sanne Voets hoorde gouden uitslag in de stallen

Sanne Voets, de amazone die als reserve bij de paradressuur stond opgesteld, haalde eerder vandaag goud in de Kür op Muziek. Het had weinig gescheeld of Voets had de Spelen thuis vanaf de bank moeten volgen. De bondscoach Joyce Heuitink had in eerste instantie Estée Gerritsen met Onassis afgevaardigd voor de Spelen. Een bezwaar bij de KNHS mocht niet baten. Toch ging Voets op het laatste moment naar Rio. De 20-jarige Onassis van Gerritsen had hartritmestoornissen.

Onwerkelijk

Voets reisde naar Rio en wist met Demantur (v. Vivaldi) goud te halen in de Kür op Muziek. De amazone had al zich ingesteld op de reserveplek. Om dan toch te mogen gaan naar Rio is ‘onwerkelijk en best raar, daar was ik niet op ingesteld. Ik was reserve en daar trainde ik voor. Het is nooit in mij opgekomen dat ik die reserveplaats niet zou accepteren. Ik heb echter altijd wel het gevoel gehad dat we zouden gaan.’, aldus Voets die kort na haar overwinning te gast was bij Herman van der Zandt in zijn NOS-programma over de Paralympische Spelen.

Haar Kür bevatte muzikale onderdelen van de Nederlandse DJ Armin van Buuren. ‘Dat is wel opvallend, de paardensport is wat conservatief, maar je wil wel opvallen en Van Buuren heeft wel een Nederlands tintje. We hebben de Brazilianen op de tribune wakker geschud, ze konden het wel waarderen.’, aldus Voets.

‘Je paard is je maatje’

Na Voets was de wedstrijd nog niet voorbij, dus het was nog spannend of het goud bij Voets zou blijven. Ik ben naar de stallen gegaan. Dat mag eigenlijk niet want je hoort daar [op het terrein] te blijven en langs te pers te gaan.’ Voets wilde echter perse bij haar paard zijn. ‘Ik ben naar mijn paard gegaan en heb daar constant de live-score ververst.’ Dat Voets bij haar paard wilde zijn had een simpele reden. ‘Ik vind het geen individuele sport, het is een teamsport. Je bent een team met je paard, je paard is je beste maatje.’, aldus Voets bij Van der Zandt op de bank.

De uitzending is hier terug te kijken. Het interview met Voets is aan het begin van het programma

Bron: Hoefslag/ NOS

Foto: FEI/Liz Gregg

 

Eerder verschenen:

Rio: Het is GOUD voor Sanne Voets!

OS Rio: Sanne Voets maakt bezwaar bij KNHS

 

Vergelijkbare artikelen

Reacties