Sanne de Jong vanuit Italië: “Onduidelijkheid of we wel/niet door mochten gaan”

Sanne de Jong vanuit Italië: “Onduidelijkheid of we wel/niet door mochten gaan”

Janne de Jong
Sanne de Jong - Enjoy (v. Cartano) © DigiShots

Sanne de Jong reed afgelopen weekend een succesvolle wedstrijd tijdens de CCI3* in het Italiaanse Montelibretti. In alle drie de onderdelen was ze samen met Enjoy (v. Cartano) de beste, en won dus met overmacht. Volgende week zou ze hier nogmaals deelnemen aan de wedstrijd, maar dat ging last-minute niet door.

De FEI bracht begin deze week naar buiten dat alle FEI-wedstrijden afgelast zijn tot en met 28 maart in verband met de uitbraak van het Rhinopneumonievirus. Uitzondering daarvan zijn de meer weken durende springevenementen -de zogenaamde Tours- die op dat moment bezig waren.

Bubbel

“Voor ons was het onduidelijk of wij daar als eventingwedstrijd onder zouden vallen. We zijn namelijk een andere discipline, maar zitten hier al meer dan een week in een soortgelijke bubbel als tijdens de meer weken durende springevenementen. Er staan hier ongeveer 100 paarden, alles is ruim, goed geventileerd en het terrein is afgesloten. Er komt dus niemand van buitenaf in de buurt. Daarnaast zijn alle aanwezige paarden gezond”, vertelt Sanne de Jong.

Er is een poos overheen gegaan voordat bekend werd dat ook de eventingwedstrijd niet door kan gaan. “Vervolgens zijn we gezondheidspapieren gaan regelen voor de paarden en Coronatesten voor onszelf. Zaterdag 6 maart vertrekken we naar huis.”

Tussenstop

“Voor een reis als deze plannen we altijd een overnachting in, maar in overleg met de team veterinair hebben we besloten voor dit geval een uitzondering te maken. Het brengt te veel risico’s met zich mee om de paarden nu op een vreemde stal te zetten. We beperken de tussenstop, wat betekent dat we de paarden enkel van de wagen halen om de benen te laten strekken en wat gras te laten eten.”

Chauffeurs

Daarnaast komen er extra chauffeurs naar Italië om een veilige reis te garanderen. “Ik heb 7 paarden gestart en we hebben er 9 meegenomen. Dat zijn dus twee wagens vol. We rijden straks met drie chauffeurs per wagen, zodat we elkaar kunnen afwisselen en een voorspoedige reis zullen hebben”, sluit de Jong af.

 

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

Foto: Digishots

Reacties