Sanne de Jong: “We gaan ervoor!”

Sanne de Jong: “We gaan ervoor!”

Sanne de Jong
Sanne de Jong, hier met Baas (foto: Remco Veurink)

Sanne de Jong komt aankomend weekend aan de start tijdens het Achterhoeks Hippisch festijn in Varsseveld. Hoefslag spreekt haar over hoe ze haar kansen inschat met Kilroy, Kimany MBF (v. Connect) en Hatary MBF (v. Quasimodo van de Molendreef) .

“Het ligt er een beetje aan waar je naar kijkt”, legt de amazone uit. “Ik heb twee vijfjarige paarden meegenomen voor het KWPN-kampioenschap. Kilroy heb ik echt nog maar een maandje op stal staan en heeft dus pas een paar weken terug zijn eerst crosshindernis gezien. Het is zeker een goed paard, maar ik kan nu nog niet van hem verwachten dat hij gelijk de wedstrijd wint. Hij mist nog wat ervaring, dus we richten ons heel erg op het opdoen daarvan”.

Overstap

Ze vervolgt: “Kimany MBF is ook zeker een goed paard, maar hij is flink uit het ritme geraakt door de coronastop. Voor hem is het ook heel erg belangrijk dat hij de komende tijd vooral kilometers gaat maken. Deze wedstrijd is voor alle twee heel leerzaam, dus we zullen zien hoe het uit gaat pakken”.

De Jong start met Hatary MBF op 3*-niveau. “Ik hoop gewoon goed mee te kunnen doen. Hij is bijna klaar voor de overstap naar vier sterren, dus hij moet op dit niveau wel een nette dressuurproef kunnen lopen en foutloos kunnen springen en crossen. Maar dat moet allemaal wel lukken, we gaan er wel voor in ieder geval!”.

Coronapauze

De amazone geeft aan dat ze wel kan merken aan het paarden dat ze een tijdje geen wedstrijden meer heeft gereden. “Iedereen heeft er last van, al is het bij het ene paard wel erger dan de ander. De een gaat gewoon verder alsof hij vorige week nog een wedstrijd gelopen heeft, terwijl de ander wat meer in het ritme moet komen. Die is dan nog wat meer zoekende en sneller afgeleid. Leeftijd, ervaring en gewoon het type paard spelen hier ook een rol in. De jonge paarden hebben over het algemeen nog weinig ervaring, dus je merkt wel aan ze dat ze er nu een paar maanden aan ervaring gemist hebben. Dat kan je niet zomaar even inhalen. Maar natuurlijk hebben niet alleen mijn paarden hier last van, iedereen heeft hetzelfde meegemaakt”.

Uitnodigend en eerlijk

De Jong komt graag op het terrein in Varssenveld. “Het is nu het elfde jaar achter elkaar dat ik hier aan de start verschijn, ik heb nog nooit een jaar overgeslagen. Deze wedstrijden zijn altijd goed geregeld, de bodem is meestal goed en de cross is uitdagend. Dit jaar heb ik hem nog niet gelopen, maar de afstanden zijn normaal gesproken altijd fijn en voorwaarts te rijden. Je weet altijd waar je aan toe bent. Deze wedstrijd wordt ook vaak gebruikt als opwarming voor vier- of vijfsterren niveau. Ik denk dat dat ook wel wat zegt over de driesterren cross. Het is een uitnodigend en eerlijke wedstrijd”.

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Remco Veurink

Reacties