Sanne de Jong en Noor Kuilboer winnen eerste Dutch Eventing Young Horse...

Sanne de Jong en Noor Kuilboer winnen eerste Dutch Eventing Young Horse Trials

Dutch Eventing Young Horse Trials
Initiatiefnemer René van der Leest feliciteert winnares Sanne de Jong, winnares bij de vierjarige, en fokker Jan Greve. - Foto: Christel Photography.

Afgelopen weekend werd de finale van de Dutch Eventing Young Horse trials verreden op hippisch centrum De Schalm in Renswoude. Bij de vierjarigen wist Sanne de Jong Larosaleen (v. Karandasj) naar een eerste plek te rijden. Bij de vijfjarigen wist Noor Kuilboer met Kadar (v. Dakar VDL) te winnen.

Erg tevreden

Initiatiefnemer van de Dutch Eventing Young Horse trials Gert Boonzaaijer en René van der leest zijn erg tevreden. “We kunnen spreken van een heel geslaagde eerste editie. De livestream is enorm gewaardeerd en ik heb van heel veel ruiters gehoord dat ze het opleidingstraject waarderen. Daarnaast krijgen ze op deze manier de kans om ervaring op te doen. Niet al te ingewikkeld, wel serieus, mooi aangekleed, in deze opzet kunnen ze hun paarden hun ervaringskilometers laten maken op een diervriendelijke manier”.

Uitslag

Bij de vierjarigen werd Merel Blom tweede met Liberator ( v. Heathrow), derde werd Hubert Veldmeijer met Quantas (v. Cabrio van de Heffinck ). Bij de vijfjarigen mocht Wouter Hermelink met Pegasus (v. Global Expres) het rode lint in ontvangst nemen. Janneke Booonzaaijer met Keara Utopia van het Buiten-land (v. Herald) werd derde.

Bron: Persbericht Dutch Eventing Stables

Foto: NL Christel Photography.

Reacties