Sander Geerink: “We doen ons best en zien wel waar het schip...

Sander Geerink: “We doen ons best en zien wel waar het schip strandt”

Sander Geering
Sander Geerink - Bentley N Outdoor Gelderland 2017 © DigiShots

Sander Geerink heeft een geslaagd weekend achter de rug in het Poolse Michalowice. Zaterdag reed hij de ruin Karate Kid (v. Eldorado van de Zeshoek) naar een eerste plek in de vijfjarigenrubriek. Vanmorgen werd hij zesde met Iglesias DV (v. Quasimodo van de Molendreef) en vanavond wist hij samen met Joint (v. Opium) de klasse voor zes- en zevenjarige springpaarden te winnen.

“De afgelopen twee weken sprongen de paarden heel erg goed, ik ben zeker tevreden”, vertelt de springruiter. Voor de elfjarige Jiqueenturo di Luna (v. Canturano I) was het de eerste keer dat de hengst op dit niveau uitkwam. “Ik heb hem pas vier weken, maar het ging heel erg goed vandaag. Afgelopen week heeft hij een paar keer heel goed gesprongen. We moeten nog een beetje aan elkaar wennen, maar het is een paard wat heel makkelijk en heel hoog kan springen. We hadden deze week een paar inschattingsfoutjes, maar als we wat meer op elkaar afgestemd zijn heeft hij zeker potentie voor het zwaardere werk”.

Beste kant

Ook de vijfjarige Karate Kid staat nog maar vier weken op stal bij Geerink. “Karate Kid wist beide weekenden bijna elke proef tot minimaal de top vijf te schoppen. Ook hij sprong echt heel goed, ondanks dat we nog niet zo lang een combinatie zijn. De proeven met Jacobus S gingen iets minder goed. “Normaal gesproken springen wij vrijwel alles nul, maar dit weekend maakten we steeds kleine inschattingsfoutjes”, aldus Geerink. De zevenjarige Englesias en de zesjarige Joint lieten zich ook van hun beste kant zien. “Joint sprong heel erg goed. Hij heeft vrijwel alles foutloos gelopen en ook twee proeven gewonnen. Kilimanjaro liet zich ook goed zien en sprong ook heel goed”.

Goede resultaten

Ondanks dat er weinig wedstrijden georganiseerd worden, heeft de springruiter zich niet anders voorbereid op deze wedstrijd. Hij had ook geen verwachtingen voordat hij naar Polen vertrok. “We willen gewoon goede resultaten neerzetten. We doen ons best en we zien wel waar het schip strandt”, lacht Geerink. “Op dit moment staat er niet zoveel meer op de planning. Het is even afwachten hoe en wat we de komende tijd gaan doen”.

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: DigiShots

Reacties