Samenwerking AOC Terra en Manege Eehzerworld

Samenwerking AOC Terra en Manege Eehzerworld

Vanaf 1 januari 2013 gaat AOC Terra MBO Meppel een samenwerking aan met Paardensportcentrum Eehzerwold in Steenwijk. Leerlingen van de opleidingen Paardensport en Paardenhouderij volgen vanaf maandag 7 januari lessen in Steenwijk.

Vanaf de start van de opleiding in 2000 werd er gebruik gemaakt van manege Smit in Pesse als schoolbedrijf. “Helaas past manege Smit niet goed bij de ambities die MBO Meppel in de toekomst heeft”, vertelt Meindert Jan Oostland, directeur MBO Meppel. “Paardensportcentrum Eehzerwold in Steenwijk doet dit echter wel. Het is een modern bedrijf dat beschikt over alle faciliteiten die we onze leerlingen willen bieden. Daarnaast zijn er uitrijmogelijkheden zonder barrières naar verschillende natuurgebieden in de omgeving. Leerlingen die van ver komen kunnen ook een appartement huren voor het verblijf op locatie.”

De opleiding Paardensport van AOC Terra is de enige in zijn soort. Het bijzondere aan deze opleiding is niet alleen het feit dat het de enige echte paardensportopleiding in Noord-Nederland is, maar ook omdat leerlingen van deze opleiding hun eigen bedrijf runnen. In nauwe samenwerking met Paardensportcentrum Eehzerwold, waar het schoolbedrijf wordt ondergebracht en de school de rij- en instructielessen verzorgt, zijn de derdejaars leerlingen verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van het schoolbedrijf. Daarnaast organiseren de leerlingen ook officiële wedstrijden voor dressuur en springen. Een grote verantwoordelijkheid dus. Een verantwoordelijkheid die vraagt om een professionele instelling van zowel leerlingen als begeleiders.

De open dag van de opleiding Paardensport en Paardenhouderij vindt plaats op zaterdag 26 januari van 12.00 – 15.00 uur bij Paardensportcentrum Eehzerwold, Onderduikersweg 2a in Steenwijk.

Reacties