Samenvatting van de NWPCS hengstenkeuring

Samenvatting van de NWPCS hengstenkeuring

Dagkampioen CHK Welsh 2019 Woldbergs Rossini, sectie B

Tijdens het ochtendprogramma van de Centrale hengstenkeuring van het NWPCS op zaterdag 9 februari 2019 kon het publiek Jonker’s Jayden zijn titel als NWR sectiekampioen zien prolongeren. De even daarvoor in het stamboek ingeschreven vijfjarige Woldberg’s Rossini werd kampioen sectie B en de gehele familie Dijkstra van Stal Oldenzijl werd geëerd als Fokker van het Jaar.

NWR

Na de keuring van de stamboekhengsten sectie B, A, C, D en Welsh Partbred, was het de beurt aan de NWR-stamboekhengsten. Het sectiekampioenschap was net als vorig jaar voor Jonker’s Jayden. Reservekampioen werd Nieuwmoed’s Mister Right.

Sectie B

Er werden maar liefst dertien nieuwe sectie B-hengsten ingeschreven, waarvan elf driejarigen en twee ouderen. Paralels Anne werd op kop geplaatst bij de driejarigen en de latere sectiekampioen Woldberg’s Rossini stond eerste bij de ouderen.

Stal Oldenzijl

De voltallige familie Dijkstra van Stal Oldenzijl werd door bestuurslid Louis Roeters de ring binnen geroepen. Zij werden geëerd als Fokker van het Jaar en op drie aanspanningen de ring rond gereden in een ereronde. In het Welsh Pony & Cob Magazine uiteraard meer over deze succesvolle en toegewijde familie.

Vervolgens werd Ben Berst geëerd. De man die bij veel hengstenkeuringsbezoekers bekend is als kaartjesverkoper, is al 28 jaar als vrijwilliger betrokken bij het stamboek.

Postuum elite

Tijdens het middagprogramma op de Centrale hengstenkeuring zaterdag 9 februari 2019 in Ermelo werd de sectie B-hengst Casperhof’s Freddy postuum elite. Hoekhorst Empire (A), Fronarth Defoe (C), Caederwen Saracen (D) en Hendi’s Arrow (WPBR) werden sectiekampioenen. Bij de NWR werd Spoorzicht’s Jupiler Hengst met de Beste Draf.

Tijdens de huldiging van de predicaathengsten was er postuum het elitepredicaat voor Welsh B stamboekhengst Casperhof’s Freddy vanwege zijn uitzonderlijk goede fokresultaten. De NWR-hengst Valerio en de WPBR-hengt Gin Power werden gehuldigd vanwege het behalen van het sport predicaat.

Sterpredicaat

Nieuw dit jaar is het sterpredicaat dat de jury kan uitdelen aan de betere hengsten die de tweede bezichtiging hebben bereikt, doch niet als stamboekhengst worden ingeschreven. Dit predicaat werd vandaag aan verschillende hengsten uitgereikt.

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: NWPCS

Foto: Nynke Leen

Reacties