Samantha Steenwijk: “Het was een hele zoektocht”

Samantha Steenwijk: “Het was een hele zoektocht”

0 13010
Samantha Steenwijk & Voice - Foto: Stal Hermes

Samantha Steenwijk heeft haar allereerste paard aangeschaft. Voice, een vierjarige Friese hengst gaat de zangeres de benodigde ontspanning bieden.

Ontspanning

De zangeres vertelt enthousiast “Ik had nooit gedacht dat het er van zou komen. Vroeger had ik er de financiële middelen niet voor. Later had ik dat wel maar toen had ik er de tijd niet voor. Mijn nichtje kan heel goed paardrijden en als ik minder tijd heb kan zij hem rijden. Toen dat voor elkaar was dacht ik nu ga ik het gewoon doen. Ik heb weinig ontspanning in mijn normale carrière en ik wil graag in het bos rijden.”

Beste zangers

Steenwijk begon om zevenjarige leeftijd met paard rijden op de manege. Ze vertelt “Op mijn zestiende ben ik gestopt en gaan studeren. Vorig jaar heb ik het rijden weer opgepakt. Voor het programma ‘Beste zangers van Nederland’ wilden ze shots van mij op het paard. Uiteindelijk zijn die nooit uitgezonden omdat het hele wilde paarden waren.”

Spaans paard

De zangeres vervolgt “Door de Corona ben ik steeds meer gaan paardrijden. Ik ging op zoek naar een Spaans paard. Een tijdje geleden was er een advertentie van een meisje die een ongeluk had gehad en haar paard aanbood. Ik ben gaan kijken en had gehoopt dat hij wat voor mij zou zijn. Helaas had ik geen klik met dat paard. Daarna ging de zoektocht verder en heb ik een paar stallen bezocht met Spaanse paarden. Deze paarden zijn machtig mooi en mega intelligent maar wel wat heter. Ik denk als je eenmaal een connectie hebt met zo’n paard dat ze alles voor je doen.”

Fries paard

De zangeres besloot om een stal met Friese paarden te bezoeken. “Friese paarden zijn over het algemeen wat koeler in het hoofd. Ik bezocht een stal en ik was verkocht aan het Friese ras. Eerst zijn we naar een stal gegaan waar mijn tante een Fries had gekocht. Helaas kon ik daar niet slagen. We hebben een heel rondje Friesland gemaakt en zes stallen bezocht. Uiteindelijk kwam ik in Noord-Friesland bij stal Hermes. Deze stal had de mooiste Friese paarden die ik ooit had gezien” vertelt ze enthousiast.

Vierjarige hengst

“Bij stal Hermes werd ik geholpen door Roos Kolkman. Ze liet me eerst op een ruin rijden om te kijken hoe goed ik kan rijden. Vanuit dat paard zijn we steeds meer gaan upgraden. Ik vertrouwde Roos volledig en ik heb acht paarden gereden in twee dagen. Het laatste paard, Voice, is uiteindelijk mijn paard geworden. Een vierjarige hengst, daar was ik eigenlijk niet naar op zoek. Ik vroeg aan Roos ‘Heeft het wel zin dat ik erop ga?’ Roos vond van wel en hij luisterde onwijs goed naar me” vervolgt de zangeres.

Omgeving

Steenwijk vertelt “Hij is een echte macho. Hij kwam hier binnen en steigerde waardoor hij met twee benen in de voerbak kwam. Voice is een patser maar als ik op hem rij luistert hij onwijs goed. Ik ben helemaal verliefd op hem. Uiteindelijk is hij wel geruind omdat er geen hengsten mogen staan op de manege. Hij heeft eerder al L2 dressuur gelopen en hij kan echt wel wat. Ik ben maar een recreatieve ruiter die graag naar het bos gaat. Mijn nichtje zal hem dressuurmatig bijhouden en verder scholen. De manege ligt in het bos vlakbij het strand. Het is een super mooie omgeving waar je eindeloos kan rijden.”

Variatie

Tot slot vertelt ze “Ik vind de variatie van het werk in de bak en naar het bos goed voor de paarden. De zoektocht die het uiteindelijk geworden is had ik niet verwacht. Als ik een paard zie staan moet ik altijd even stoppen. Maar als ik een paard voor mezelf ga kopen dan ben ik wat strenger. Ik koop hem voor de rest van zijn leven en dan moet het wel echt klikken. Dat was wel even lastig maar ik ben super blij dat het gelukt is!”

Tekst: Michelle Klutman

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan

Foto: Stal Hermes

 

Reacties