Samantha Bos mist enkel nog een overwinning op CH de Wolden

Samantha Bos mist enkel nog een overwinning op CH de Wolden

0 213
Samantha Bos in actie. Foto: Jeroen Spoolder / Spoolder.net

Tijdens CH de Wolden schreef Belgische Charlotte Philippe vrijdagmiddag de Wezenberg Transport Prijs op haar naam. In het tweefasenparcours won de amazone de tweede fase met Govia S (v. Andiamo). Zij legden het parcrous in 26.58 seconden af. Vrijdachochtend was de amazone tevens de eerste winnares van de dag.Charl

Op de vierde plaats eindigde de Samantha Bos uit Zuidwolde.

Geen eigen paard

Bos is tijdens alle dagen van CH de Wolden actief. Ze heeft verschillende paarden van stal gehaald en meegenomen, maar geen van haar eigen. “Het zijn jonge paarden die in opleiding zijn. Zelf rijd ik er drie en een Amerikaanse die nu bij mij verblijft, Lauren Michaels, rijdt er twee. Het zijn paarden van andere eigenaren, zelf heb ik deze dagen geen eigen paard mee”, aldus Bos. Zij werd afgelopen donderdag derde in de Catering Van ’t Hooge Prijs en vijfde in de Brink Stables Prijs.

Overwinning ontbreekt

Afgelopen week was de amazone met enige regelmaat bovenin de ranglijsten te vinden. Zaterdag werd zij nog derde in één van de rubrieken. Op de vraag of ze tevreden is met haar optredens in CH de Wolden, antwoordt ze: “Eigenlijk heb ik niet te klagen. Alleen een overwinning ontbreekt nog”, zegt ze lachend.

Het concoursterrein is vijf minuten bij haar eigen stal vandaan. “Eigenlijk om de hoek. CH de Wolden is een concours waar ik ieder jaar opnieuw naar uitkijk. Prachtig om hier te rijden. Zelf rij ik niet zoveel internationale wedstrijden, dus het is geweldig om zo’n internationaal concours vlak bij te hebben.”

Geen Grote Prijs

Hoewel ze zaterdag nog het Championat of Veeningen rijdt, een pittige wedstrijd over 1.45 m., heeft ze geen paard dat nu al rijp is voor de Grote Prijs. “Meestal leid ik jonge paarden op en wanneer ze op niveau zijn, worden ze verkocht. Dat weet je gewoon. Maar vooralsnog vind ik het hier op CH de Wolden mooi om mee te doen.”

Emile Karim Fares uit Veeningen was vrijdagochtend de beste in de Bork Sloopwerken Prijs, terwijl Anoek van der Pluijm zegevierde in de Kloeze Staalbouw Prijs. Hessel Hoekstra uit Lelystad heeft zich weten te verzekeren van de eerste plek in de Handelshuis Schuttert Prijs.

Bron: Persbericht

Foto: Jeroen Spoolder / Spoolder.net

Reacties