RWHS: Dujardin met Erlentanz oppermachting: ‘It’s a lovely horse to ride’

RWHS: Dujardin met Erlentanz oppermachting: ‘It’s a lovely horse to ride’

Charlotte Dujardin
Charlotte Dujardin

Charlotte Dujardin maakte furore op de Royal Windsor Horse Show. Ze startte twee keer en ging er in allebei haar proeven met het goud naar huis. Zo won ze vrijdag op indrukwekkende wijze de Grand Prix Freestyle op muziek, nadat ze donderdag de Grand Prix al op haar naam schreef.

Erlentanz

De amazone reed de 12-jarige Trakehner ruin Erlentanz (v. Latimer) naar een indrukwekkende score van 81,9% in de Kür. Dit was ook de eerste keer dat het paard over de 80% scoorde. Het was pas de tweede show van Charlotte met Erlentanz, die ze berijdt terwijl haar leerling Sonnar Murray-Brown herstelt van een gebroken been.

Dujardin vertelt: “Erlentanz is nog een nieuw paard voor mij, ik rijd hem pas drie maanden. Dit was pas  mijn tweede freestyle met hem dus het is allemaal heel erg nieuw. Ik denk niet dat hij al veel van dit soort grote shows heeft gelopen, maar toen hij hier aankwam leek hij heel blij en enthousiast. Ik wilde vandaag een paar dingen uitproberen, ik wilde wat meer gaan en hem een ​​beetje dapperder maken in de arena. Maar ik ben heel blij met het resultaat! It’s just a lovely horse to ride!” Aldus de lachende amazone.

Muziek

Dujardin reed op muziek van haar dubbele olympische goudwinnende partner Valegro (v. Negro) die goed paste bij de springerige Erlentanz. Ze ontving een perfecte 10 voor zowel haar eenmalige wissels als de dubbele pirouette aan de rechterkant. De enige fout in de proef kwam toen Erlentanz in draf viel tijdens de linker pirouette. Maar Dujardin is een volleerd professional en kent deze muziek van binnen en van buiten. Ze was dus in staat om te improviseren en de beweging later in de test te herhalen.

Podium

Carl Hester, die tweede was in de Grand Prix, trok de 15-jarige Nip Tuck (v. Don Ruto) voor de kür terug omdat hij enigszins kreupel bleek te zijn. Dat liet 10 combinaties over om het uit te vechten in de schaduw van het iconische Windsor Castle. Richard Davison en Bubblingh (v. Lingh) verbeterden een plaats van de vorige dag en kwamen op een tweede plaats met 78,31%. De Ierse Heike Holstein, eindigde als derde met 74.915% op haar eigen fokmerrie Sambuca (v. Mamarant).  Nederland werd vertegenwoordigd door Tommie van Puijenbroek-Visser, die met Osmium-zoon Chuppy Checker op een zevende plaats eindigden,

Windsor

Windsor is altijd een waardevolle locatie voor ruiters die een gooi doen naar een startplaats op een kampioenschap. De arena is sfeervol en selecteurs houden de voortgang van de combinaties goed in de gaten om de het juiste team samen te stellen voor de de Europese kampioenschappen in Rotterdam augustus dit jaar.

Bron: Persbericht / Clip My Horse / Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

Foto: DigiShots

 

Reacties