Russisch top Grand Prix-paard Balagur overleden

Russisch top Grand Prix-paard Balagur overleden

0 5726

Balagur werd de vierbenige Cinderella van de Russische dressuur genoemd. Samen met Aleksandra Korelova liet de Orlov Trotter het onmogelijke zien. Het voormalige ren- en politiepaard stal de harten van iedereen in de internationale Grand Prix, waar ze hele mooie prestaties leverden.

De piaffe- en passagekoning Balagur is op 29-jarige leeftijd overleden.

Piaffe op straat

Bij de politie waren ze niet heel blij met Balagur aangezien hij daar op straat piaffeerde. In een winter, toen Balagur zes of zeven jaar was, leerde een circus artiest Balagur piaffe en passage aan de lange lijnen. In de winter was er weinig werk voor de politiepaarden buiten, dus moesten ze binnen aan de gang worden gehouden.

Wereldniveau

Op tienjarige leeftijd kocht Anatoly Balykin Balagur van de politie over en stuurde hem en de Russische amazone Aleksandra Korelova naar de Duitse dressuurspecialist George Theodorescu. Dat was het moment dat de reis naar het wereldniveau begon.

Kür resultaten

In 2002 debuteerden ze in de internationale Grand Prix op de wereldruiterspelen in Jerez, waar ze 27e werden. Vijf jaar later wonnen ze de kür op muziek in Braunschweig en in Hagen en werden ze tweede in Stuttgart. In 2008 werden ze vijfde in kür In Aken.

Fanclub

In zowel Rusland als in Europa kon Balagur rekenen op een ware fanclub. Hij werd vaak de Russische witte zwaan genoemd. Na zijn pensioen bleef hij in de stallen  van Theodorescu en werd hij nog licht onder het zadel gereden. Waarschijnlijk is er geen paard in de geschiedenis die zoveel betekend heeft voor de Russische dressuurwereld als Balagur.

Bron: De Hoefslag/ Facebook

 

Reacties