Rumoer over huisvesting grooms in Tryon: Mark Bellisimo biedt excuses aan

Rumoer over huisvesting grooms in Tryon: Mark Bellisimo biedt excuses aan

Groom Jumping Amsterdam 2018 © DigiShots

Nadat er foto’s van de huisvesting van de grooms in Tryon online zijn verspreid, schrijft Mark Bellisimo, directeur en mede-oprichter van het Internationale Paardensport Centrum in Tryon, een verklaring.
*Zie foto*

Excuses

Op de foto is  een grote tent met 10 zichtbare stapelbedden te zien. Omdat eerder al bekend werd gemaakt dat het resort van de grooms op minimaal 35 minuten reistijd van de stalling af zou liggen, werd deze tent op het wedstrijd terrein, dicht bij de stallen gebouwd. Bellisimo verklaart: ‘Ik vind dat ik verplicht ben om een grooms huisvesting dicht bij de stallen te maken, maar ik heb onderschat hoeveel vraag hier naar zou zijn. Ik ben te optimistisch geweest. Ik heb een fout gemaakt en bied hiervoor mijn excuses aan. We doen er alles aan om de situatie recht te zetten.’

‘Helaas kunnen wij niet aan vraag voldoen’

‘Er is ons gevraagd of niet alle huisvestingen voor grooms grenzend aan de stallen kunnen worden gebouwd. Helaas kunnen wij niet aan deze vraag voldoen. Ons team werkt nu 24 uur per dag om de situatie te verbeteren en ervoor te zorgen dat aan alle persoonlijke behoeften wordt voldaan. We bieden voertuigen aan met 2 slaapplaatsen, een toilet en douche welke op het terrein geplaatst zullen worden. Verder is er 35 minuten verderop het Rumbling Bald Resort waar grooms kunnen overnachten. Vanaf hier zullen er continu shuttles op en af rijden naar het wedstrijd terrein.’

‘Tenten zijn niet acceptabel’

In zijn verklaring legt Bellisimo uit dat de organisatie van de Wereldruiterspelen door meerdere nationale bonden gevraagd is om meer huisvestigingen te creëren op het wedstrijdterrein, dicht bij de stallen. Als tijdelijke oplossing heeft de organisatie tenten geplaatst,  zoals afgebeeld op de verspreidde foto. De tenten hebben airconditioning, douches en toiletten en zullen beschikbaar zijn totdat er meer voertuigen met slaapcabine ’s aanwezig zijn. De mede-oprichter en CEO verklaart dat hij zich bewust is dat de tenten op lange termijn niet acceptabel zijn, en dat ze daarom met spoed op zoek zijn naar alternatieven.

‘Zonder grooms geen paardensport’

‘Wij waarderen het werk van de grooms als geen ander, en beseffen maar al te goed dat er zonder hun geen paardensport zou zijn. Drie jaar geleden hebben wij een prijs geïntroduceerd om grooms te erkennen en te eren door  middel van eremateriaal en een prijsuitreiking. We zijn dit ook van plan tijdens de Wereldruiterspelen van 2018, hier in Tryon.’ vertelt Bellisimo als laatst.

 

De nationale bonden en de FEI werken nauw samen met de organisatie van de Wereldruiterspelen. Samen verzekeren zij dat de grooms het verdiende respect krijgen en dat er een goede omgeving zal zijn worden gecreëerd  voor mens en paard.

Verspreidde foto huisvesting grooms

Bron: tryon2018

Foto: Kathy Pinera

Vergelijkbare artikelen

Reacties