Ruitersportschool de Rekkendonken in Hotel Rules: “Dit is een hele leuke kans”

Ruitersportschool de Rekkendonken in Hotel Rules: “Dit is een hele leuke kans”

0 1622
Team paars: Liane Schellekens en Rinke Steur

Liane Schellekens en haar nichtje Rinke Steur van Ruitersportschool de Rekkendonken in het Brabantse Liempde waren vorige week als ‘team paars’ te zien in Hotel Rules. Dit is een tv-programma van Net5, waarin koppels met een bed & breakfast elkaars onderneming verbouwen. Hun ruitersportcentrum staat bekend om het manegebedrijf, maar ook om de vele wedstrijden die ze organiseren.

Intensief

Vorig jaar verscheen er een artikel over Ruitersportschool en B&B de Rekkendonken in het Brabants Dagblad. “Naar aanleiding daarvan kregen we een mailtje”, begint Schellekens. “Ze waren bezig met de casting van de koppels en vroegen of we mee wilden doen. In het begin zagen we dit eigenlijk niet zo zitten, we hebben wel wat anders te doen. Uiteindelijk hebben we de cast toch uitgenodigd, ze hebben het bedrijf gezien en vonden het superleuk. Toen zijn we rond de tafel gegaan. We wisten dat het heel intensief zou worden, maar dat het wel een hele leuke kans was. Zoiets maak je maar één keer mee. Daarom hebben we besloten om toch mee te doen.”

Goede band

Nu de opnames geweest zijn, is Schellekens erg enthousiast. “Het was heel leuk om te doen, over het algemeen heb ik alles heel positief ervaren. We hebben met hele leuke mensen samengewerkt; niet alleen de andere kandidaten, maar het hele productieteam. Je zit hele dagen bij elkaar op de lip, dan bouw je een goede band met die mensen op. Het wordt een beetje familie, dat is wel heel leuk.”

Familiebedrijf

Het bed & breakfast is gevestigd op het ruitersportcentrum, Schellekens ontvangt dan ook veel gasten uit de paardensector. “We hebben drie kamers, die grenzen aan de rijbaan. De kamer die je op TV zag was een oude kamer, daar hebben ze iets heel moois van gemaakt. Wij zijn vooral een manegebedrijf en hebben wat pensionpaarden. Het is echt een familiebedrijf, gerund door mijn opa, oma, zus, nichtje en ik. We hebben ons bedrijf uitgebreid met een B&B omdat die ruimtes er toch waren en we vinden dat je die ruimte dan ook optimaal moet benutten.”

Wedstrijden

Afgelopen weekend stond er in Liempde nog een subtopwedstrijd op het programma, maar de manege organiseert ook veel dressuurwedstrijden voor de basissport. “Daar kregen we ook veel positieve reacties op onze deelname aan Hotel Rules. We vinden het gewoon heel leuk om wedstrijden te organiseren. Erg gezellig om al die mensen over de vloer te hebben. We genieten van de sport, wedstrijden organiseren is voor ons dus niet alleen zakelijk maar ook privé een mooi ding”, sluit Schellekens haar verhaal af.

Bekijk hier de aflevering van Hotel Rules terug.

Bron: Hoefslag/Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan.

Foto: Privébezit

Reacties