Ruiters en paarden Paralympische Spelen dopingvrij

Ruiters en paarden Paralympische Spelen dopingvrij

Ook de ruiters en paarden op de Paralympische Spelen waren dopingvrij. Daarmee viert de FEI het succes van de Clean Sports campagne die het afgelopen jaar is doorgevoerd. Eerder werd al aangekondigd dat de paarden en ruiters van de reguliere Olympische Spelen allen negatief getest waren voor het gebruik van doping.

De Para-dressuur is sinds Atlanta 1996 een Olympische discipline en daarmee worden ook deze atleten gecontroleerd op het gebruik van verboden middelen. Deze onderzoeken worden allen uitgevoerd volgens het anti-doping reglement van de FEI. “Alle ruiters en paarden zijn tijdens de Paralympische Spelen van Londen dopingvrij getest,” aldus Ingmar de Vos, FEI secretaris-generaal. “Dit is een trotse dag voor de FEI en de internationale paardencommunity. Na het dopingdebakel van de afgelopen jaren is dit een grote overwinning voor ons. De FEI Clean Sport campagne heeft succes gehad en is wereldwijd opgepikt.”

In totaal kwamen er 77 paarden en 78 ruiters en amazones aan start tijdens de Paralympische Spelen op Greenwich Park. Er werden meer dan 120.000 tickets verkocht voor de competitiedagen, en daar komen nog tickets bij die aan de deur verkocht zijn. Het voorgaande ticket-record voor de Para-dressuur stond op 33.000 (Beijing) en werd daarmee met gemak verbroken. Dit maakt de Paralympische Spelen van London 2012 een ongekend succes.

Reacties