Ruiterpas voor 2017 verkrijgbaar bij natuurmonumenten

Ruiterpas voor 2017 verkrijgbaar bij natuurmonumenten

0 439
buitenrit, buiten, recreatie, veiligheidstip

In een aantal gebieden van Natuurmonumenten heb je als ruiter en koetsier een ruiterpas nodig. Het vignet kost €25,- en is geldig in gebieden rond Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen (Noord-Brabant), rond het Bergherbos (Montferland), Nationaal Park de Veluwezoom (Gelderland) en Mantingerveld (Drenthe). Ruiters en menners die gebruik maken van routes in deze natuurgebieden kunnen vanaf 1 november de ruiterpas voor 2017 aanschaffen via de website van natuurmonumenten of bij lokale verkooppunten.

Ruiterpas

In een groot aantal natuurgebieden van Natuurmonumenten kun je heerlijk paardrijden of mennen. De routes moeten voor ieders veiligheid goed worden onderhouden. Met de opbrengst van de ruiterpas kan Natuurmonumenten een deel van het onderhoud van de paden bekostigen. De ruiterpas is verkrijgbaar via de webshop van Natuurmonumenten en bij verschillende lokale verkooppunten. De pas bestaat uit een leren label dat wordt bevestigd aan het tuig. Voor ruiters geldt dat wanneer zij gezamenlijk één paard gebruiken, er per paard maar één label hoeft te worden aangeschaft.

Onderhoud routes

Natuurmonumenten beheert zo’n 200 km MTB-paden en 250 km ruiterpaden. Omdat de MTB- en ruiterroutes intensief gebruikt worden, is het voor de veiligheid en de natuur essentieel dat ze goed worden onderhouden. Routes worden daarom regelmatig gecontroleerd en bijgehouden. Laaghangende takken worden verwijderd en paden en bewegwijzering hersteld. Met de ruiterpas draag je bij aan het onderhoud van de routes en de natuur.

Korting voor leden

Leden van Natuurmonumenten krijgen korting en betalen € 20 voor het ruitervignet. Voor eenmalig gebruik is het ook mogelijk een dagpas (€ 7,50) of 2-daagse/weekendpas (€ 10) aan te schaffen. Op een dagpas krijgen leden  € 1,50 korting. De passen met ledenkorting zijn alleen te koop in de webshop of een bezoekerscentrum van Natuurmonumenten en niet bij lokale verkooppunten.

Klik hier voor meer informatie.

Persbericht

Foto: Remco Veurink

Vergelijkbare artikelen

Reacties