Ruiter 10 jaar geschorst voor gebruik elektrische sporen

Ruiter 10 jaar geschorst voor gebruik elektrische sporen

0 4313

Het FEI tribunaal heeft de Amerikaanse springruiter Andrew Kocher voor 10 jaar geschorst en gediskwalificeerd voor acht wedstrijden, omdat hij elektrische sporen heeft gebruikt. Daarnaast heeft hij een boete van 10.000 Zwitserse Franken opgelegd gekregen en moet hij de gemaakte kosten (ter waarde van 7.000 Zwitserse Franken) vergoeden.

29 juni 2020 liet de FEI Kocher weten dat er een onderzoek naar hem liep, omdat men hem beschuldigde voor het gebruik van elektrische sporen. Deze beschuldigingen kwamen binnen via de onafhankelijke Equestrian Community Integrity Unit (ECIU). Hij zou op een aantal FEI-wedstrijden, nationale evenementen en tijdens trainingen elektrische sporen hebben gebruikt.

Schorsing

28 oktober 2020 werd hij voorlopig geschorst, in afwachting van de hoorzitting van het FEI tribunaal. Deze periode haalt het FEI tribunaal van de opgelegde schorsing van tien jaar af. Tot en met oktober 2030 mag Kocher dus niet verschijnen op FEI wedstrijden. Ook niet als bezoeker.

Daarnaast is hij gediskwalificeerd van alle wedstrijden waar door middel van fotomateriaal is vastgelegd dat hij elektrische sporen gebruikte. Dat zijn er acht in totaal.

 

Bron: FEI

Foto: Remco Veurink

Reacties