Ruim zesduizend handtekeningen voor De Paardenkamp

Ruim zesduizend handtekeningen voor De Paardenkamp

stichting de paardenkamp soest oude paarden

De petitie om de horeca- en verkoop-activiteiten te behouden bij de Paardenkamp in Soest is al meer dan 6300 keer ondertekend. Op last van de gemeente Soest zijn de Theetuin en de verkoop van gebruikte paardenspullen op het Gagelgat sinds enige tijd dicht.

De vergunningen voor de extra activiteiten van de Paardenkamp waren niet goed geregeld, en dat leidde tot klachten van ondernemers in Soest. Zij kregen geen toestemming voor horeca in het buitengebied, terwijl het bij De Paardenkamp werd gedoogd.

Doorgedraafd

Gepco van Bokhorst, de voorzitter van De Paardenkamp, erkent bij RTV Utrecht dat dat De Paardenkamp ook wel een beetje fout zat: “Het bestuur is in ons enthousiasme doorgedraafd. Zo van: het is geweldig en het levert geld op. Maar je moet je spulletjes wel voor elkaar hebben en dat hebben we niet.”

Volgens Bokhorst zijn de inkomsten uit de zaalverhuur en de verkoop van paardenspullen erg belangrijk.

Trots

Wethouder Harrie Dijkhuizen gelooft dat de problemen kunnen wordt opgelost. “Als gemeente Soest zijn wij heel erg trots op wat er hier gebeurt. Maar je moet wel alles legaal in een bestemmingsplan verwerkt hebben.”

Doel is dat de Theetuin en de winkel snel weer open kunnen.  Zij openden pas een maand geleden op de nieuwe locatie.

Bekijk het item dat RTV Utrecht maakte hier:

Bron: RTV Utrecht / Hoefslag

Foto: Sabine Timman

Reacties