Ruim een ton aan subsidie voor stichting Westerkwartier Paardenkwartier

Ruim een ton aan subsidie voor stichting Westerkwartier Paardenkwartier

0 719

De Regio Groningen-Assen heeft een subsidie van € 112.700,- toegekend aan de stichting Westerkwartier Paardenkwartier. Dit om in het Westerkwartier een aantrekkelijk hippisch vestigingsklimaat te realiseren.

Het project kan een enorme boost geven aan de bedrijfsmatige kant van de hippische sport voor Noord-Nederland.

Volgende stap

Dankzij de bijdrage kan de stichting aan de slag om haar visie “Het Westerkwartier, een aantrekkelijk hippisch vestigingsklimaat” verder in te vullen. Sietse van Dellen, voorzitter van de stichting, is opgetogen: “Met deze subsidie kunnen we de volgende stap te zetten om onze ambities verder vorm te geven. We kunnen nu onze plannen verder realiseren.”

Samenwerking

Wethouder Elly Pastoor, van de gemeente Westerkwartier, voegt eraan toe: ”We zien hierin een mooi voorbeeld van waar samenwerking toe kan leiden. Met de verdere invulling van het project zien we hoe zaken in elkaar grijpen en versterken. Er ontstaan verbindingen tussen economie, sport, onderwijs, recreatie en toerisme en agrarisch gebied. Er is al een heel aantal deelnemende en geïnteresseerde ondernemers. Ook is er een intentieverklaring met Terra om hippisch onderwijs vanuit Tolbert aan te bieden.”

Bron: Persbericht

Reacties