Ruben Romp laat Wilhelmus klinken in Sentower Park

Ruben Romp laat Wilhelmus klinken in Sentower Park

0 147
Ruben Romp - Audi's Teavanta II C Z FEI European Championships Gothenburg 2017 © DigiShots

In Sentower Park werd vanmiddag het hoogtepunt van een druk internationaal weekend verreden: de CSI2* Grand Prix. In de Grand Prix deden 46 Deelnemers mee en zeven van hen konden de nul behouden in het basisparcours. De barrage bestond uit zeven deelnemers waarbij Ruben Romp als winnaar uit de bus kwam.

Seconde minder

Romp kwam als laatste aan start in de Grand Prix en slaagde erin om de tijd van Soren Pedersen, die tot dan toe aan de leiding had gestaan, met bijna een seconde bij te stellen. Hij klokte met Bugatty GO (v. Concorde) af in een tijd van 38,46 seconden. Soren Pedersen moest met Chico Z (v. Clinton) vrede nemen met de tweede plaats. Zij konden de nul behouden en finishten in 39,29 seconden. Wilma Hellström en Cicci Bjn (v. Ci Ci Senjor Ask) vervolledigden de top drie na een foutloze ronde in 41,88 seconden.

Top vijf

Enkel de top drie kon de nul behouden. Marcus Ehning eindigde met Priam du Roset (v. Plot Blue) op de vierde plaats. Zij sprongen weliswaar een erg snelle ronde (38,55 seconden) maar tikten één balk uit de lepels. Christophe Vanderhasselt was de beste Belg op de vijfde plaats. Hij reed Cana van de Blom (v. Kashmir van Schuttershof) naar de finish in 39,53 seconden maar tikte ook één balk uit de lepels. Michael Greeve eindigde ook in de top tien. Hij reed Guan Gjb (v. Namelus R) naar de negende plaats.

Klik hier voor de resultaten

Bron: Equnews

Foto: Digishots

Reacties