Royal Windsor Horse Show vindt doorgang als ‘Virtual Windsor’

Royal Windsor Horse Show vindt doorgang als ‘Virtual Windsor’

© DigiShots

De Royal Windsor Horse Show zou in eerst instantie plaatsvinden van 13 tot en met 17 mei, maar de uitbraak van het Corona virus gooide roet in in het eten.  Het grote paardensportevenement werd op 19 maart afgelast.

Virtual Windsor 2020

De organisatie komt nu met een gratis online platform, Virtual Windsor 2020. Bezoekers kunnen hier deelnemen aan online wedstrijden, waaronder de traditionele showklassen.

Deelnemers kunnen foto’s uploaden of mailen. Vervolgens worden er in elke klasse 10 finalisten geselecteerd. Een jury van de Royal Windsor Horse Show bepaald vervolgens de winnaar. De winnaar van elke klasse mag vervolgens deelnemen aan de finale op zondag 17 mei.

Mogelijkheid tot samenkomen

“Dit online platform biedt de mogelijkheid voor de paardensportgemeenschap om samen te komen. We willen bezoekers ondersteunen en entertainen om de geest van de Royal Windsor Horse Show levend te houden in deze moeilijke tijd,” vertelt directeur Simon Brooks-Ward.

Op het platform zijn alle betrokkenen van het oorspronkelijke evenement aanwezig: van fans tot deelnemers en van standhouders tot officials. “We waren op zoek naar een manier waarop we de band met de deelnemers en klanten warm konden houden en waarop we tegelijk de bedrijven die een stand zouden hebben op het evenement konden ondersteunen. Ik ben oprecht zeer enthousiast om te zien dat we dit mogelijk kunnen gaan maken.”

Promodorp

Zo biedt het platform een virtueel promodorp aan met merken en bedrijven die normaal gesproken op de beursvloer zouden staan. “We hopen middels het online platform de magische sfeer welke we allemaal verwachtten te beleven op het terrein van Windsor Castle, te kunnen creëren.”

Voor meer informatie kijk op Virtual Windsor 2020.

 

Bron: Horse&Hound

Foto: Digishots

Vergelijkbare artikelen

Reacties