Rothenberger shooting star in nieuwe dressuurranking

Rothenberger shooting star in nieuwe dressuurranking

Sonke Rothenberger en Cosmo
Sonke Rothenberger en Cosmo

In de top drie van de FEI-dressuurranglijst is deze maand niets veranderd, maar in de top tien is er wel een nieuwkomer die van ver komt. Sönke Rothenberger is met Cosmo 59 van de 77e naar de 9e positie gestegen.

Dressuur

De eerste plaats is nog steeds overtuigend voor Wereldbeker winnares Isabell Werth met Weihegold Old (v. Don Schufro). De rest van de top drie wordt ook vertegenwoordigd door Duitse amazones. De tweede plaats is voor Kristina Bröring-Sprehe met Desperados FRH (v. De Niro) en Dorothee Schneider met Showtime FRH (v. Sandro Hit) sluit de top drie af.

Werth staat weer met drie paarden in de bovenste regionen, nu ze weer beschikt over Don Johnson FRH (van 88 naar 13). De sprong die Edward Gal met Glock’s Voice maakt, van 97 naar 17, mag eveneens genoemd worden. Hij is daarmee de derde Nederlandse combinatie op de lijst, na Hans Peter Minderhoud met Glock’s Flirt (van 11 naar 12) en Diederik van Silfhout met Arlando (van 13 naar 14).

Van 77 naar 9

Een opvallende stijger is Sönke Rothenberger met Cosmo 59 (v. Van Gogh). Hij stond vorige maand nog op plaats zevenzeventig, maar is deze maand doorgestoten naar de negende plaats. Hans Peter Minderhoud blijft de beste Nederlander in de lijst. Hij zakte wel een plaats, van de elfde naar de twaalfde plaats omdat hij niet mee kon doen aan de Wereldbeker finale.

Springen

Mclain Ward is de kersverse nummer een van de wereldranglijst dankzij zijn winst in de Wereldbekerfinale. Hij steeg van de vierde naar de eerste plaats. Na Ward staat Kent Farrington op de tweede plaats. Daniel Deusser heeft zijn plek afgestaan aan Ward en staat nu derde. Maikel van de Vleuten is vier plaatsen gestegen en staat daarmee op de vijftiende plaats. Hij is de hoogst geplaatste Nederlander.

Volledige FEI wereldranking Dressuur
Volledige FEI wereldranking Springen

Bron: FEI
Foto: Remco Veurink

Vergelijkbare artikelen

Reacties