Rothenberger scoort 0,1% hoger dan Werth op Duits kampioenschap

Rothenberger scoort 0,1% hoger dan Werth op Duits kampioenschap

Sonke Rothenberger - Cosmo 59 CHIO Aachen 2017 © DigiShots

Het scheelde haast niks, maar toch werd het eerste klapje op het nationaal kampioenschap Dressuur in Balve uitgedeeld door Sönke Rothenberger. Hij reed met de KWPN-ruin Cosmo (v. Van Gogh) een score van 82,820% bij elkaar en scoorde daarmee 0,1% hoger dan dan Rio- en EK-teamgenote Isabell Werth met haar eerste paard Weihegold FRH (v. Don Schufro).

En dat terwijl maar twee van de vijf juryleden hem bovenaan hadden staan, waarvan eentje ook nog ex aequo met Werth. Alle jury’s zaten behoorlijk op één lijn wat betreft de score, alleen het jurylid bij E (Ulrike Nivelle) had Rothenberger bijna 2,5% meer toebedeeld en die gaf de doorslag.

Twee keer Von Bredow-Werndl

Na dit duo was er een gaatje (78,360%) naar Jessica Bredow-Werndl, die een knappe prestatie neerzette met de Trakehner merrie Dahlera (v. Easy Game), die pas dit jaar voor het eerst in Grand Prix start. Met stalgenote Zaïre (KWPN, v. Jazz) werd de amazone ook nog vijfde (75,860%). Daar tussenin eindigde Dorothee Schneider met Sammy Davis Jr. (v. San Remo, 77,620%).

Kampioenschap én selectiewedstrijd

In Balve worden de medailles uitgereikt voor de Special en de Kür, en bepalen alle uitslagen tezamen, inclusief deze Grand Prix, de uitslag van het kampioenschap. Balve vormt het selectiemoment voor de samenstelling van het team voor het CHIO Aken. Na Aken wordt dan weer de balans opgemaakt en de teamleden voor de WEG in Tryon aangewezen.

Geen Desperado, Showtime FRH en Emilio

Het kampioenschap wordt enigszins ontsierd vanwege het feit dat de gouden winnaar van 2017, Emilio van Isabell Werth, kampt met een Einschuss-been. Daarnaast werden ook de net weer op het hoogste niveau teruggekeerde Desperado van Kristina Bröre-Sprehe en Showtime FRH van Dorothee Schneider afgemeld.

Dressage News/ Hoefslag

Foto: DigiShots

 

Reacties