Ronny Brandt te sterk voor tegenstanders tijdens kortebaan in Wognum

Ronny Brandt te sterk voor tegenstanders tijdens kortebaan in Wognum

Ronny Brandt
Finale kortebaan Wognum 2019

Ronny Brandt heeft vrijdag de kortebaan in Wognum gewonnen. Na een waar spektakel was de ruin samen met Pikeur John de Leeuw te sterk voor tegenstanders: Calistokingsdeep en Lindsey Pegram. Chaman Rapida en pikeur Krista Timmer haalden de derde plaats nadat Jaap van Rijn en Chief One werden teruggetrokken voor de troostfinale.

De zes paarden die vooraf als kanshebbers waren aangegeven, bleven over en maakte het elkaar in de derde omloop flink lastig. Chief One was een van de uitblinkers, maar dit kostte hem uiteindelijk de overwinning.
De nieuwkomer had al ritten gehad tegen Viperio en Lordspirit en won in de kwartfinale van favoriet Hero Baldwin na een kamprit.

Snoeiharde ritten

In de vierde omloop volgden snoeiharde ritten tegen Calistokingsdeep, waarna de twee paarden na veel strijd een rit wonnen. Chief One moest echter de strijd staken door een blessure. In de derde rit verscheen Jaan van Rijn nog wel aan start, maar na overleg met de dierenarts werd alsnog besloten dat het onverantwoord was om aan de troostfinale te beginnen.

Stal de Groningers

Ronny Brandt komt net als Chief One van de Stal de Groningers en kwam de middag beter door. Na debutanten Christina Attack en Boy van Bremen, ging hij de strijd aan met Blackpearl Trans R. Ronny Brandt won gedecideerd in twee ritten. Chaman Rapida bleek in de halve finale al het beste hebben te geven na de ritten tegen Calistokingsdeep. Calistokingsdeep presteerde de hele middag als geen ander, maar het voortdurend vijf meter inhalen eiste zijn tol. Hij kon niet op tegen uiteindelijke winnaar, Ronny Brandt.

Opsteker

Dit was de tweede kortebaanzege van de ruin. Tijdens zijn debuut in Sassemheim, vorig jaar behaalde hij al eerder de winst. Deze winst was een opsteker voor trainer Hans Bot die herstellende is van een hartoperatie.  Het betekende de tweede kortebaanzege van de ruin. Vorig jaar had hij ook zijn debuut in Sassenheim in winst omgezet. De overwinning was een opsteker voor trainer Hans Bot die herstellende is van een hartoperatie.

Recordomzet

Voor de Stichting Kortebaandraverij Wognum kreeg de toch al geslaagde middag een mooi staartje. De vele bezoekers hadden bij elkaar 41.390 euro omgezet bij de totalisator. Daarmee is voor het eerst in het dorp de grens van 40.000 euro geslecht.

 

Bron: Persbericht Kortebaandraverijen

Foto: Persbericht  Kortebaandraverijen

Reacties