Subtop Noord-Sleen: ‘Nooit verwacht dat we zover zouden komen’

Subtop Noord-Sleen: ‘Nooit verwacht dat we zover zouden komen’

Romy Vreugdenhil, Patrick
Romy Vreugdenhil en Patrick.

Gisteren werd in Noord-Sleen opnieuw een subtopwedstrijd verreden. Romy Vreugdenhil won er met Patrick de Prix St. Georges.

‘Pirouettes mogen gebalanceerder’

De 17-jarige Vreugdenhil scoorde met haar tienjarige ruin 62,35%. Daarmee bleef ze Ferdy Kersen voor, die met Casino Royal (v. Voltaire) 61,84% scoorde.

‘Patrick voelde heel fijn aan. We hebben de laatste tijd gewerkt aan expressie en gedragenheid, en dat pakte goed uit! De uitgestrekte gangen en wissels gingen erg goed, daar scoorden we zevens op. Patrick mag in de pirouettes net wat meer balans krijgen en wat gewicht opnemen, maar dat gaat de laatste tijd ook steeds beter.’

‘Nooit verwacht’

‘Patrick is nu tien jaar oud en ik heb hem intussen 5,5 jaar. Ik heb hem zelf opgeleid naar het Inter I-niveau. Toen ik zestien was, behaalden we in december 2017 ons startbewijs voor de Inter II. Toen Patrick bij mij kwam, had ik nooit verwacht dat we zo ver zouden raken. Hij was een grote E-pony, maar was na twee jaar doorgegroeid tot een paard. Op mijn veertiende startte ik dus tussen de paarden.’

‘Hij is een erg meewerkend paard! Patrick leert graag nieuwe dingen en heeft die ook vrij snel onder de knie. Maar hij geeft wel zelf aan als hij iets moeilijk vindt. En dan laat ik hem ook in zijn waarde en overvraag hem niet. Mijn doel en droom is om hem in de Zware Tour te starten. We rijden ook internationaal bij de junioren. Ik wil eruit halen wat erin zit!’

ZZ-Zwaar: Albers en Roerink

Proef 37 van het ZZ-Zwaar werd gewonnen door Paulien Albers, die met Enrico (v. Van Gogh) 66,79% scoorde. Veronique Roerink debuteerde vandaag met Glenn Moray (v. Apache), het volle zusje van haar Flanell.  Proef 37 viel voor hen wat tegen maar in proef 38 herpakte de combinatie zich goed: ze wonnen met 66,71%.

 

Young Riders: ten Hoor

In de teamtest bij de Young Riders stuurde Maaike ten Hoor haar LED for Lights Zamara Sue (v. Solitair) naar de winst. (63,97%). Ook in de individuele test won de combinatie: daar scoorden ze 63,31%.

Inter I: Hooge op een en twee

In de Inter I bezette Marjan Hooge zowel de eerste als de tweede plek met haar Jazz-nakomelingen.. Met Eskara de Jeu won ze met 67,28%, met Ego Tripper Texel werd ze tweede.

Zware Tour: Aat van Essen

Aat van Essen was de enige ruiter die in de Zware Tour-rubriek startte met Walskoning (v. Jazz). Zij wonnen dus logischerwijs, met een score van 60,60%.

Bron: Hoefslag (mag niet overgenomen worden)

 

Foto: archief Romy Vreugdenhil

 

 

Reacties