For Romance-dochter Koeka ter Selle naar de Verenigde Staten

For Romance-dochter Koeka ter Selle naar de Verenigde Staten

Kim Koolen - Koeka ter Selle
Kim Koolen - Koeka ter Selle KWPN Kampioenschappen 2019 © DigiShots

De vijfjarige elitemerrie Koeka ter Selle (v. For Romance) is verkocht naar de Verenigde Staten. Deze volle zus van de goedgekeurde hengst For Ferrero mocht afgelopen zomer op de Pavo Cup finale de titel ‘Beste Merrie’ in ontvangst nemen.

Koeka ter Selle

Koeka ter Selle werd geboren in de stallen van Gunter Nelis in het Belgische Peer, die haar tot op heden samen met Stal van de Sande in eigendom had. De moederlijn van de merrie bracht veel goedgekeurde hengsten en succesvolle sportpaarden, waaronder het Olympiadepaard Sunrise.

Net als haar volle broer For Ferrero, die is goedgekeurd bij het KWPN, BWP en in Oldenburg, vond ook Koeka ter Selle haar weg naar de stallen van Peter van de Sande in Liempde. Daar kwam ze onder het zadel van stalamazone Kim Koolen.

Missy Fladland

In samenwerking met Maria Anna Digman – Kwinten verkocht Peter Koeka ter Selle aan Rocking Bandalero, de sponsor van Missy en Kip Fladland. Missy en Kip runnen samen La Riata Ranch, in de zomer gevestigd in Griswold, in de winter in Wellington.

Missy Fladland zal Koeka ter Selle gaan trainen onder leiding van Katherine Bateson Chandler. Met haar begeleiding werd de amazone afgelopen jaar derde op het US Festival of Champions. “Ik ben blij dat Koeka bij Missy veel kansen gaat krijgen in de sport”, aldus Van de Sande. “De opleiding die ze bij ons gehad heeft, gaat in Amerika een goed vervolg krijgen.”

Fantastisch paard

“We zijn ontzettend blij met dit paard”, reageert Fladland. “Je komt niet vaak fokkers als Peter tegen en ik ben erg dankbaar voor de kans om een fantastisch paard als Koeka te gaan rijden. We willen de tijd met haar nemen en Koeka rustig aan Florida laten wennen. Daarna zullen we doortrainen richting de proeven voor vijfjarige paarden, maar ze gaat alleen mee op wedstrijd als ze daar klaar voor is. Katherine en ik zullen nauw samenwerken met jonge paarden specialist Christine Traurig, het ultieme doel met Koeka is de internationale Grand Prix. Ik kan niet wachten om te zien wat de toekomst deze merrie brengt!”

Bron: Stal van de Sande

Foto: Digishots

Reacties