Rollback met Zaranza levert Gerco Schröder plek twee op in Oldenburg *video*

Rollback met Zaranza levert Gerco Schröder plek twee op in Oldenburg *video*

Als zesde ruiter in de barrage van de CSI3* Grote Prijs van Oldenburg was Gerco Schröder met Zaranza de enige ruiter die een weg binnendoor vond op weg naar de laatste hindernis. Spectaculair en snel, maar laatste ruiter Mario Stevens kaapte alsnog de overwinning voor de neus van de Tubberger weg.

Met de machtig galopperende Karandasj-zoon staat Schröder niet bekend als ‘snelle’ ruiter. Zaranza maakt veel meters, maar is niet de snelste in de lucht. Een klein bokje midden in het parcours voorspelde ook niet veel goeds. Snel wenden kan de grote bruine echter wél! Twee ruiters na hem was het echter thuisrijder Mario Stevens die met de Lord Pezi-zoon Landano OLD twee tiende van een seconde van de tijd van Schröder afsnoepte.

Net als Vleut

De rollback van Schröder deed denken aan de manier waarop Maikel van der Vleuten in 2014 de Grote Prijs van Maastricht won met VDL Groep Sapphire B. Ook die maakte een ‘onmogelijke’ wending, waarbij al in de landing de wending naar links werd ingezet.

Toch gingen de twee ruiters na Schröder voor een vloeiende en snelle ronde, óm de oxer heen. Dat leverde Denis Nielsen met DSP Cashmoaker (v. Calido I) een derde stek en Mario Stevens dus de winst en 17.000 euro op.

Acht in de barrage

Schröder was de enige Nederlandse ruiter die het tot de barrage schopte. Daarin gingen acht combinaties van start. Jur Vrieling was dicht bij met de schimmelhengst Dallas VDL (v. Douglas). Met één balk aan de benen viel hij net buiten de prijzen op plek vijftien. Ben Schröder (Davino Q) en Robert Vos (Diabeau) lieten twee balken in het zand ploffen.

De jonge amazones Demi van Grunsven (Tinka’s Hope) en Kim Emmen (Delvaux) kregen beide 13 strafpunten. Gert-Jan Bruggink, op de Duitse indoorparcoursen vaak heel goed te pas, moest de strijd staken nadat Vampire twee keer weigerde op een steilsprong, die vlak na een wending was opgesteld.

Uitslag CSI3* Oldenburg.

Foto: DigiShots

 

Reacties