Roelien Smit: “Key of Life wil het liefst té hard werken”

Roelien Smit: “Key of Life wil het liefst té hard werken”

Roelien Smit
© Denise Zevenhoven

Roelien Smit heeft haar eerste eigen paard tot het Z2 gereden. Helaas begon de ruin het hogere dressuurwerk steeds minder leuk te vinden, dus besloot de amazone om een nieuwe troef te kopen. Deze vond ze in de merrie Key of Life (Galaxy x Gibraldi).

“Ik heb haar gekocht toen ze drie was. Ze is nu vijf dus ik heb haar alweer twee jaar”, begint ze te vertellen. “Het is wel echt een perfect paard om hoger in de sport mee te komen. Ze is heel talentvol en werkwillig. En als extra is het gewoon echt een plaatje om te zien”.

Werkwillig

Smit kocht de merrie rechtstreeks van de fokker. “Ze was toen net zadelmak, dus ik heb haar zelf doorgereden. Dat ging echt heel makkelijk. Ze wil het liefst té hard werken, ik moet dus opletten dat we niet te snel gaan met het trainen. Af en toe moeten we even een stapje terug doen. Ze pakt oefeningen ook heel makkelijk op, ik hoef het vaak maar één keer uit te leggen en dan snapt ze het al”.

Ervaring

Ondertussen is de combinatie aan het trainen op M1-niveau. “Ik ben gewoon in de B begonnen want ik wil haar zo veel mogelijk ervaring op laten doen. Op wedstrijd kan ze nog best wel gespannen zijn. Het is dan ook belangrijk om die spanning steeds op te zoeken zodat ze er aan kan wennen”, legt de amazone uit.

“Ik heb voor de lol een proef ingestuurd naar Hoefslag@Home. Maar het was zo leuk dat het naar meer smaakte, dus daarna heb ik er nog twee ingestuurd. Het werkte heel fijn en ik kreeg goed commentaar waar ik mee verder ben gaan werken. Op het protocol stonden hele goede tips en oefeningen die ik uit kan voeren, ik merk echt dat je het resultaat nu al terugziet”.

Afwisseling

Het doel van de combinatie is om uiteindelijk het ZZ-Zwaar te bereiken. “Ik wil daar wel de tijd voor nemen. Ze doet het super goed maar ze is nog maar vijf dus ik wil haar niet overbelasten. We nemen de rust en de tijd om haar sterk te laten worden. Verder hebben we goede begeleiding en trainen we lekker verder. Daarnaast houden we heel erg van afwisseling. We springen, willen binnenkort gaan crossen en gaan twee weken ponykampen begeleiden op het strand. Dat vinden we gewoon super leuk”.

Tekst: Isa Wessels

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

Foto: Denise Zevenhoven

Reacties