Eerste plaats voor Robin van Lierop en Zum Glück tijdens kwalificatie 6-jarige...

Eerste plaats voor Robin van Lierop en Zum Glück tijdens kwalificatie 6-jarige dressuurpaarden

Robin van Lierop en Zum Glück RS2
Robin van Lierop - Zum Gluck RS2 FEI World Championship Young Dressage Horses 2018 © DigiShots

Robin van Lierop en Zum Glück RS2 wonnen verleden jaar een bronzen medaille op de Bundeschampionate op Zum Glück RS2. Iets wat nog geen enkele Nederlander eerder was gelukt! Maar ook dit jaar zijn Van Lierop en Zum Glück geweldig van start gegaan. Met een prachtige eerste plaats in de kwalificatie voor 6-jarige dressuurpaarden heeft de combinatie in ieder geval al een startplaats voor in de finale weten te bemachtigen.

Zum Glück RS2 OLD

De zoon van Glock’s Zonik N.O.P. doet niets anders dan opvallend presteren onder het zadel van Van Lierop.
Naast de unieke prestatie op de Bundeschampionate van 2018, werd de combinatie dit jaar tijdens de kwalificatie voor het WK 6-jarige dressuurpaarden knap derde met een 9,16. In de finale werd Zum Glück negende met een mooie 8,4.

Top vier

Van Lierop en de donkerbruine hengst reden deze kwalificatie voor de finale van de Bundeschampionate een mooie score van 8,7. Dit zorgde voor een duidelijke voorsprong op de concurrentie en een verzekerde eerste plaats. Een gedeelde tweede plaats was voor Victoria Hecker op Quaterdance 3 en Caracciola met Melanie Tewes. Beide paarden scoorden een 8,4. Ook de derde plaats bleek een gedeelde positie. S Rokyna gepresenteerd door Sabrina Geßmann en Ballando 2 onder het zadel van Eva Möller, kregen van de jury beiden een 8,2.

Abteilung 2

De tweede groep was aanzienlijk kleiner in tegenstelling tot Abteilung 1. Van de negen deelnemers was de eerste plaats in deze groep voor Rock’n Roll Boy onder Nuno Palma Santos met een mooie 8,5. Danubio OLD en Sandra Kötter werden tweede met een score van 8,4.

 

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan/ Tekst: Denise Meijer

Foto: Digishots

 

Reacties