Robin van Lierop’s Kamillo overleden

Robin van Lierop’s Kamillo overleden

Robin van Lierop
Robin van Lierop - Finja NK Dressuur 2017 © DigiShots

“Het meest bijzondere paard in mijn leven,” zo schrijft dressuurruiter Robin van Lierop in een triest bericht over zijn geliefde paard Kamillo. Op maandag 1 april bracht hij het nieuws naar buiten dat zijn KWPN-ruin op 27-jarige leeftijd is overleden.

Robin van Lierop en Kamillo

Van Lierop kreeg Kamillo in zijn bezit hijzelf nog maar een tiener was.
“Ik was 13 jaar oud toen hij werd gekocht voor mijn zus. Kamillo was toen nog maar net drie en enorm karaktervol.”  Twee later kreeg van Lierop de ruin in zijn bezit. ”
“Ik ging naar Deurne toen ik 15 was en had hiervoor een paard nodig. Nou en dat was dus Kamillo!” zegt Robin. “Maar hij was toen echt heel dominant en alles behalve leuk.”
Echter bleek juist de combinatie van stoere, angstloze puber Robin en de dominante, karaktervolle Kamillo een ‘match made in heaven’.
“Hij heeft mij in een mum van tijd geleerd hoe ik met paarden om moet gaan. Als je hem kon handelen, dan kon je ze allemaal aan. Ik heb zo onwijs veel aan hem te danken.”

Danielle Heijkoop

Robin van Lierop heeft met de ruin uiteindelijk de dressuuropleiding op het NHB Deurne gedaan, bracht hem dressuurmatig uit op Z2-niveau en sprong hem op L-niveau. Daarna is de KWPN’er nog door twee amazones op Z2-niveau uitgebracht . Waaronder niemand minder dan: Dressuuramazone Danielle Heijkoop. Zij heeft de hem uiteindelijk bij de junioren doorgereden tot en met ZZ-licht niveau.

Een mooi pensioen

Op 16-jarige leeftijd kwam het paard weer terug bij van Lierop om voor een periode van vijf jaar mee lopen in de lessen op manege de Horst, in Groesbeek.

Toen deze manege zijn deuren sloot heeft de KWPN-ruin tijdens zijn pensioen, verschillende verzorgers gehad. Bij elk van hen heeft de ruin een speciaal plekje in het hart.
Wat heb ik veel van jou mogen leren,” schrijft Sannah Bijker in een net zo droevig bericht over het overlijden van Kamillo. Iets waar iedereen die reageert op het overlijden van de ruin, eensgezind over lijkt te zijn.
De KWPN’er was een bijzonder paard en was een gouden leermeester voor wel meer dan een ruiter. Van Lierop in het speciaal.

Mooie leeftijd

Robin van Lierop is dankbaar voor de mooie leeftijd die zijn paard heeft mogen bereiken zonder ook maar iets te mankeren. Hij bedankt tevens de verzorgers voor de mooie jaren pensioen die ze zijn Kamillo hebben gegeven.

 

Bron: Lori te paard/ Hoefslag
Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan

Foto: Digishots

Reacties