Robin Klaver (17) is voor een jaar vertrokken naar Engeland om zoveel...

Robin Klaver (17) is voor een jaar vertrokken naar Engeland om zoveel mogelijk te leren over eventing

Robin Klaver en Lucinda Fredericks

Robin Klaver is zeventien jaar en ze wilde graag een tussenjaar nemen na het behalen van haar HAVO-diploma. Door de Coronacrisis had ze lange tijd geen school. Haar vader wilde wel dat ze dat jaar succesvol benutte. Via haar instructrice kwam Robin in Zuid-Engeland terecht bij de eventing-amazne Lucinda Fredericks voor de periode van een jaar.

Heimwee

“Toen het voorstel kwam dat ik naar Lucinda kon, wilde ik eerst niet gaan, omdat ik altijd erg last van heimwee heb. Ik he contact met haar gehad en ben uiteindelijk toch gegaan en ik heb mijn paard mee genomen. Het was wel een heel gedoe om alles te regelen om te kunnen gaan. Nu ben ik er al een paar weken en ik heb absoluut geen last van heimwee”, vertelt Robin enthousiast. “Ik kende Lucinda niet, maar ze is hier in Engeland een held wat betreft de eventing en ze heeft Badminton ook een keer gewonnen.”

Engels slechtste vak

“Eigenlijk was Engels mijn slechtste vak op school, maar hier gaat het spreken vanzelf. Ik ben hier om zoveel mogelijk te leren. Ik heb eventing gereden met verschillende pony’s en het is mijn droom om ooit internationaal te rijden. De Olympische Spelen vind ik veel te hoog en te eng. Tot en met de 3* vind ik het leuk en vooral het opleiden daarvoor trekt me enorm.”

Pyjama

“Je bent hier de hele dag bezig en iedereen is super beleefd.  We beginnen om zes uur in de ochtend. Alle paarden van Lucinda staan de hele nacht buiten en die halen we in de ochtend eerst binnen. Daarna hebben we anderhalf uur pauze. Meestal ga ik in mijn pyjama de paarden binnen halen”, lacht ze. “In de pauze ontbijten we en ga ik meestal nog even teug naar bed. Daarna gaan we paarden rijden en het weiland uitmesten. Na de lunch gebeurt de rest. Ik heb een eigen paard mee, maar ik rijd ook iedere dag paarden van Lucinda, onder haar begeleiding. Ik leer hier echt enorm veel. Dat is echt super.”

Alles leren

“Ik blijf hier nog tot augustus volgend jaar. Ik weet nog niet wat ik daarna ga doen, maar voor nu wil ik zoveel mogelijk hier leren. Mijn paard is hier ook al enorm veranderd in korte tijd. De heuveltraining doet hem heel veel goed voor zijn iets zwakkere achterhand. Ik ben heel blij dat ik toch de stap heb genomen om te gaan en ik vind het ook super leuk dat mijn hele familie trots op me is!”

Bron: De Hoefslag

 

Reacties