Robin Heiden: “Het was een fantastische week in Hongarije”

Robin Heiden: “Het was een fantastische week in Hongarije”

Robin Heiden foto Equigeniek

Robin Heiden reed drie prachtige proeven op het Europees Kampioenschap voor Junioren in Hongarije. Ze vertelt aan Hoefslag hoe ze de week beleefd heeft.

Niet verwacht

Heiden vertelt “Het was een fantastisch leuk Europees Kampioenschap. Ik wist van te voren niet zo goed wat ik kon verwachten. We zijn nog maar één keer eerder internationaal gestart. Daardoor hebben we nog niet zoveel ervaring met de Junioren proeven. Ik wist wel dat als het goed zou gaan we ook goede scores konden behalen. Dat het zo goed zou gaan had ik niet verwacht.”

Bronzen teammedaille

“Gasmonkey kwam heel fit de reis door, hij had dat ook nog nooit eerder meegemaakt. Hij staat altijd heel rustig op de wagen en kwam er fit vanaf. We hebben eerst lekker rustig aan gedaan en fijn getraind. De team proef vind ik een fijne proef om te rijden. We hebben nog weleens moeite met het korte lijntje maar dat ging goed. Er zaten geen grote fouten in en ik was er heel blij mee” vertelt de amazone. Ze kwam tot een percentage van 72,79%, na een zeer expressief en gedurfd gereden proef. Het leverde een bronzen teammedaille op.

Fijn gevoel

Heiden startte als laatste Nederlander in individuele proef. Haar prachtige proef werd beloond met 73,09% en een vierde plaats. Ze vertelt “De individuele proef had ik nog maar één keer eerder gereden. Ik had hem heel goed geleerd zodat er geen fouten ontstonden. Deze proef ligt ons beter omdat er in het begin een groot drafstuk in zit. Hij liep met veel ritme er doorheen. Er waren wel wat grotere foutjes maar ik had nog steeds een fijn gevoel en een goede score. We werden vierde achter de Duitse amazones. Die kunnen echt heel goed rijden, ik ben ook helemaal niet teleurgesteld om de vierde plek.”

Robin Heiden en Gasmonkey foto Equigeniek

Kür op muziek

In de afsluitende kür op muziek werd de combinatie vierde met 75,58%. “Ik had heel veel zin in de kür. Echt zenuwachtig was ik niet meer, ik wilde graag op de muziek rijden. Mijn paard vond het denk ik ook heel leuk. We hebben een hele fijne proef kunnen laten zien. Door de muziek werd hij nog wat heter en ging hij heel gaaf draven. We hadden nog wel wat foutjes bij het halthouden en in de wissels. Maar het gevoel was er niet minder door, ik ben harstikke blij” vertelt ze enthousiast. De juryleden schreven ‘mooi om naar te kijken en goed gereden’. “Ik was heel blij met het mooie commentaar van het jurykorps” vertelt Heiden.

Goede sfeer

“De onderlinge sfeer was heel erg goed. We hadden het met de meiden onder elkaar harstikke goed. Ook konden onze ouders goed met elkaar overweg. Ik heb het iedere avond ontzettend naar mijn zin gehad. Het was één groot feest. De organisatie had ervoor gezorgd dat ieder land zijn eigen bubbel had. Omdat wij allemaal onder de achttien jaar zijn konden we iets dichter bij elkaar komen. In de stallen was het verplicht om mondkapjes te dragen. Hier gold ook dat alleen personen uit het desbetreffende land naar binnen mochten” aldus Heiden.

Het bronzen team van de junioren op het EK in Hongarije. Shanna Baars, Sanne van der Pols, Evi van Rooij en Robin Heiden met Bondscoach Monique Peutz foto Equigeniek

Ervaring

“Het werd soms midden op de dag wel heet als de zon er vol op stond. Maar er was altijd wel een windje. Met rijden koelden we de paarden af met koud water. Met het windje erbij was het goed te doen voor ze” vertelt Heiden over de temperatuur. “We zijn nu onderweg naar huis en hij krijgt thuis eerst lekker vakantie. Daarna ga ik hem rustig oppakken en hopelijk kunnen we nog wat internationale wedstrijden rijden dit jaar. We willen nog wat meer ervaring op doen op dit niveau. Verder wil ik hem graag blij houden met leuke dingen zoals buitenritjes” vertelt ze gedreven.

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Equigeniek

Reacties