Robin Bernoski: “Aznavour is een echt natuurtalent”

Robin Bernoski: “Aznavour is een echt natuurtalent”

Robin Bernoski & Aznavour - Foto: Equigeniek

De vijfjarige Apache nakomeling Aznavour is verkocht naar Frankrijk. Claudia Chauchard wordt de nieuwe amazone van de ruin. De donkerbruine werd opgeleid door Robin Bernoski.

Bijzonder paard

“Meestal gaan de leukste paarden als eerste weg. Aznavour was een bijzonder paard en ik ben blij dat hij terecht is gekomen bij een hele goede amazone. Ik vind het leuk dat we hem weer gaan terug zien op de concoursen” vertelt Bernoski.

Robin Bernoski & Aznavour – Foto: Equigeniek

Natuurtalent

Aznavour werd geboren als Apachi van de Biebosschen, bij Stal de Biebosschen in het Belgische Malderen. Hij werd via de Prinsjesdag veulenveiling in 2016 verkocht aan de familie Bernoski. “Hij heeft het heel goed gedaan. De kwaliteit van de paarden wordt over de breedte steeds beter maar dit paard had extreme kwaliteiten. Je hoefde hem niet veel te leren, hij had van nature al zoveel aanleg voor het dressuurwerk.  Aznavour is een echt natuurtalent.”

Pavo Cup

“Helaas waren er weinig wedstrijden in 2020. In september reden we de Pavo Cup voorselectie en daar scoorde hij 82 punten met een 9 voor de draf. Hij werd goed ontvangen op de jonge paarden wedstrijden. Hij was een mooi en opvallend paard, dat rijdt wel lekker” vertelt de ruiter enthousiast.

Verkoop

“Op stal was hij heel lief, mensgericht en sociaal. Hij is altijd wel een soort van speels geweest. Je voelde het gemak waarmee hij zijn werk deed. Het was echt een heel fijn paard. In principe zijn alle paarden bij ons te koop. Toen ik in Hagen was met een ander paard spraken we daar met mensen die zoiets zochten. Toen is het balletje gaan rollen en zijn deze mensen met Claudia bij ons op stal gekomen. Ze heeft hem twee keer geprobeerd en het ging heel goed. De verkoop was snel rond en ze was al fanatiek op zoek naar internationale jonge paarden wedstrijden. Als het weer mogelijk zien we hem ongetwijfeld snel in de ring” vertelt Bernoski.

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto’s: Equigeniek

Reacties