Rob Heijligers: ‘Ik kon in de laatste lijn lekker gas geven’

Rob Heijligers: ‘Ik kon in de laatste lijn lekker gas geven’

0 199
Rob Heijligers met FFw88

Rob Heijligers won het afgelopen weekend de 1.50m grote prijs van CH Midden-Limburg met de zwartbruine ruin FFW88 (v Azteca VDL). “Ik verstoor hier wel een thuisfeestje, maar een geslaagd concours mag de organisatie sowieso vieren,” reageert de ruiter.

Gas geven

Heijligers sleepte de eerste prijs binnen door de nodige seconden in te halen met een eindsprint. “Ik kon in de laatste lijn zo lekker gas geven’’, vertelt Heijligers. ‘’Het is nu het derde concours op rij dat ik in de laatste lijn zo lekker door kan rijden en een voorwaartse afstand al op 20 meter zie. Dit paard pakt ook zo fijn aan, echt geweldig.’’

Naast een geweldig gevoel houdt Heijligers er ook nog een aantal mooie prijzen aan over. Hij kreeg maar liefst 2500 euro, een Longines horloge en nog een aantal andere prijzen mee naar huis.

Stal Hendrix-amazone Sophiw Hinners werd hierdoor op de tweede plaatst gezet met Vittorio (v. Valentino). Michel Hendrix met Don Diablo HX werd derde. Teddy van de Rijt met Itcho Van ’t Ruytershof mocht een vierde prijs in ontvangst nemen.

Bron: Equestrian Centre de Peelbergen

Foto: Eva van den Adel

Reacties