Rob Ehrens traint en begeleidt talenten van Limburg Future Pro’s

Rob Ehrens traint en begeleidt talenten van Limburg Future Pro’s

Rob Ehrens
Rob Ehrens Furusiyya FEI Nations Cup CHIO Rotterdam 2016 © DigiShots

Vijf Limburgse toptalenten worden dit jaar intensief getraind door bondscoach Rob Ehrens. Dat is het resultaat van de eerste scoutingsdag van het nieuwe project, Limburg Future Pro’s.  Het Limburg Future Pro’s traject is een samenwerking tussen Limburg Paardensport, Stal Ehrens en KNHS Nederland. 

Scoutingsdag

Gisteren vond de eerste scoutingsdag van het nieuwe project ‘Limburg Future Pro’s’ plaats. Na afloop zijn er vijf Limburgse talenten geselecteerd die dit jaar intensief getraind en begeleid worden door bondscoach Rob Ehrens. 

Selectie

De eerste selectie vond echter al op woensdag 26 februari plaats op het Talenten Trainings Centrum van Ehrens in Weert. 45 Limburgse ruiters en amazones meldden zich vol goede moed aan voor het traject. Uit deze aanmeldingen selecteerde Ehrens 10 kandidaten voor de scoutingsdag. 

Begeleiding en terugkoppeling

De ruiters en amazones zijn allemaal tussen de 12 en 25 jaar oud. Eén voor één werden ze getraind en begeleid waarna er individueel werd teruggekoppeld en de selectie plaatsvond. Uiteindelijk bestaat deze selectie uit: 

  • Britt Driessen
  • Mila Hoeijmakers
  • Lex Gijsen
  • Emma Bocken
  • Tobias Luikens

Leergierig

Ehrens blikt enthousiast terug op de middag: “Zoals we al eerder meldden zijn we op zoek gegaan naar écht uitzonderlijk talent. En dat zoeken we in ruiters die van nature veel gevoel hebben voor hun paard of pony, onverwachte situaties in het zadel kunnen oplossen, een parcours kunnen rijden met gevoel voor de wendingen, oog voor de sprong hebben en heel leergierig zijn. Het is dan ook mooi om te zien dat we deze talenten in Limburg hebben en wij hier mee aan de slag kunnen!”

Werk aan de winkel

“Maar er is ook nog genoeg werk aan de winkel. Het valt me op dat veel ruiters en amazones de dressuurmatige basis onvoldoende beheersen. Hier gaan we dus ook flink aan werken”, besluit de bondscoach. 

Bron: Limburg Paardensport

Foto: DigiShots

Reacties