Rob Ehrens: “Ik ben allang blij dat de wedstrijden doorgaan”

Rob Ehrens: “Ik ben allang blij dat de wedstrijden doorgaan”

Rob Ehrens
Rob Ehrens Furusiyya FEI Nations Cup CHIO Rotterdam 2016 © DigiShots

In 2019 had Rob Ehrens het moeilijk met de selectie voor het EK Springen. Er waren namelijk teveel wedstijden. Nu is het tegendeel het geval. De bondscoach heeft enkele wedstrijden om te beslissen welke ruiters hij meeneemt naar de Olympische Spelen in Tokio. Het CHIO Rotterdam is zijn laatste troef.

Team bekendmaken

“We moeten het pakken zoals het komt, veel keus hebben we niet”, aldus Rob Ehrens. “De paarden hebben nog niet veel wedstrijden kunnen lopen en voor veel combinaties is dat verre van ideaal. Gelukkig komen er nu een paar grote wedstrijden aan. Wij starten tijdens de Longines FEI Nations Cup Jumping in Sankt Gallen (3-6 juni) en in La Baule (10-13 juni). Daarna staat Rotterdam op het programma. En de dag na het CHIO Rotterdam moet ik mijn team bekendmaken voor Tokio. Deze wedstrijden moeten echt wel doorgaan, ze zijn voor de ruiters en de paarden dé momenten om dat wedstrijdritme weer op te bouwen. En voor mij zijn ze dus super belangrijk om te kijken wie ik mee ga nemen.”

Zo laat mogelijk

“Het feit dat de grote wedstrijden dit jaar erg dicht op elkaar zitten betekent dat ik vermoedelijk steeds verschillende teams zal opstellen. Ik heb ongeveer twaalf combinaties op m’n longlist staan, daar zal ik er vier uit moeten kiezen voor Tokio. Gelukkig loop ik al wat langer mee en ken ik de ruiters goed. Maar anders dan andere jaren zal ik de teams zo laat mogelijk bekend maken. Ik besteed veel uren achter de laptop om online naar wedstrijden te kijken. Ik kijk naar onze eigen combinaties maar probeer ook een goed beeld te krijgen van hoe de andere landen ervoor staan. Anders dan anders maar ik ben al lang blij dat het kan zo.”

Positief zijn

Hoe ervaart Ehrens de online te volgen wedstrijden zonder publiek? “Die wedstrijden zijn super belangrijk, ik ben al lang blij dat ze doorgaan. En gelukkig zijn er goede omroepers en commentatoren die toch sfeer weten te maken. Ik ben, zoals je weet altijd positief. Alleen als je positief bent kun je winnen. De komende weken ga ik puzzelen, zodat ik op de dag na het CHIO Rotterdam de juiste ruiters en de juiste paarden doorgeef aan de organisatie van de Olympische Spelen. En dan gaan we er, als vanouds, samen aan werken om er een sterk team van te maken.”

Bron: CHIO Rotterdam

Foto: © DigiShots

Reacties