Danielle Keur: ‘Modie moet een happy athlete blijven!’

Danielle Keur: ‘Modie moet een happy athlete blijven!’

0 1410

Grand Prix-amazone Daniëlle Keur heeft haar Lichte Tour-paard River’s Modor verkocht aan de Japanse paralympische amazone Kiginu Nakata. ‘Ze hebben een geweldige klik’, reageert Keur vanuit de vrachtwagen. De veertienjarige Rafurstinels-zoon is net door haar afgeleverd bij Audrey van Galen, die in de verkoop bemiddeld heeft.

In Nederland

River’s Modor zal ook bij Van Galen op stal blijven staan. Zijn nieuwe Japanse amazone is voornemens regelmatig vanuit Japan over te vliegen om de ruin te kunnen rijden.

‘Wat ik begrepen heb wil ze zich voor de Paralympische Spelen in Tokio kwalificeren en de wedstrijden hiervoor in Europa rijden’, vertelt Keur.

Storm

Ze is blij te zien dat River’s Modor een goede klik met zijn nieuwe amazone lijkt te hebben. ‘Ze kwam proefrijden toen het hier vreselijk stormde. Ik maakte me er een beetje zorgen over, maar Modor gaf geen kik en ze heeft heerlijk gereden!’

Keur startte River’s Modor de afgelopen jaren succesvol in de Lichte Tour. ‘Maar Grand Prix is net niet zijn ding’, merkte ze.

‘Hij is nu veertien en dan heb je een keuze. Rijd ik hem nog een aantal jaar door op dit niveau of gun ik het hem om wat rustiger aan te doen?’

Afscheid

Omdat Daniëlle Keur nu twee jongere paarden met de nodige potentie op stal heeft staan besloot ze toch afscheid te nemen van River’s Modor.

‘Echt, die beslissing nemen was moeilijker dan de verkoop zelf. Het is toch een drempel waar je overheen moet. Maar ik heb Modor acht jaar gehad en hij is nog kerngezond en een ‘happy athlete’. Ik vind dat hij dat moet blijven.’

Ruimte voor nieuw talent

Ze richt zich nu op twee jonge beloftes waaronder de achtjarige Dettori (Wynton x Clint Eastwood) waarmee ze op Lichte Tour-niveau opereert.

‘En er is weer ruimte voor een nieuw paard voor een klant op te leiden, dus wanneer iemand nog een ruiter zoekt…’ lacht ze. ‘Het zou leuk zijn er weer ééntje van de Z2 naar de Grand Prix te rijden.’

Foto: Gomez Media

 

Reacties