Rio: Nulronde voor Dubbeldam in eerste manche

Rio: Nulronde voor Dubbeldam in eerste manche

Jeroen Dubbeldam en Zenith.

Om 15.00 uur Nederlandse tijd is de eerste manche van de individuele finale van het springen van start gegaan. De beste twintig deelnemers, waaronder alle Nederlandse ruiters, zijn door naar de tweede omloop. Jeroen Dubbeldam en Zenith lieten een nulronde noteren en zijn nog in de race voor een medaille.


Liveblog

Vier strafpunten voor Smolders
Eerste Nederlandse starters in deze finale zijn Harrie Smolders en Emerald. Aan het begin gaat het even mis, maar het duo weet zich te herpakken en rijdt het parcours verder goed uit. Vier strafpunten zijn het resultaat.

Nick Skelton en Big Star maken de verwachtingen waar: de ervaren combinatie gaat ogenschijnlijk makkelijk rond en laat het eerste foutloze resultaat noteren. Ook Edwina Tops-Alexander en de Holsteins gefokte merrie Lintea Tequila gaan foutloos rond.

Luid gejuich voor de voor Portugal uitkomende maar in Brazilië geboren Luciana Diniz. Diniz won met haar paard Fit For Fun onlangs nog de Grote Prijs van Rotterdam, maar maakt nu op de laatste hindernis een springfout.

Nulronde voor Dubbeldam
Jeroen Dubbeldam en Zenith zijn een genot om naar te kijken. De combinatie gaat met veel controle rond en laat het derde foutloze resultaat noteren! Dubbeldam is hiermee zeker van deelname aan de tweede manche.

De vierde nulronde is voor de Zwitserse Martin Fuchs en Cornet Obolensky-zoon Clooney. De schimmel komt wat kort voor de laatste stijl van de driesprong, maar redt zich hier goed uit en toont in het hele parcours veel kwaliteit. Landgenoot en regerend olympisch kampioen Steve Guerdat lijkt uit te zijn op verdediging van zijn titel: hij zet samen met zijn Nino des Buisonnettes het vijfde foutloze resultaat neer.

Carlo, het paard van de Spaanse Sergio Alvarez-Moya, doet door zijn overtuigende manier van springen denken aan de legendarische Milton. De zoon van Contender is een echte vuurvreter en gaat met veel kracht door het parcours. Ook Sheikh Ali Al Thani uit Qatar gaat knap rond. De zesde en zevende foutloze ronde van vandaag zijn een feit.

Teleurstelling bij het Braziliaanse publiek: met vier strafpunten lijkt het er even op dat ook de laatste starter voor het land, Alvaro Doda de Miranda, zich niet weet te kwalificeren voor de tweede manche. Duitser Daniel Deusser en de geweldig springende First Class hebben die zekerheid wel.

Roger Yves-Bost en zijn merrie Sydney Une Prince komen op geheel eigen wijze maar zonder spring- en tijdfouten door het parcours. Volgende starters zijn de Amerikaanse Kent Farrington met Voyeur en de Zweedse Peder Fredricson met All In, ook zij laten nulrondes noteren.

Van der Vleuten: Foutje op laatste hindernis
Maikel van der Vleuten en Verdi hebben gedurende de Spelen nog geen balk geraakt, maar op de laatste hindernis wordt er dan toch een fout gemaakt. De combinatie gaat wel door naar de tweede manche. Eric Lamaze is de laatste starter in de kwalificatie en sluit af met een nulronde.

Klik hier voor de uitslagen

Bron: Hoefslag

Foto: Remco Veurink

banner-website

 

 

 

Reacties