Ride like a Girl challenge gestart voor borstkankeronderzoek

Ride like a Girl challenge gestart voor borstkankeronderzoek

0 2285
Ride like a Girl challenge

Marjolein en Christel zijn een nieuwe challenge begonnen; Ride like a Girl. Dat hebben ze niet zo maar gedaan. Ze willen graag een oproep doen voor borstkankeronderzoek.

Het idee is dat iedereen een foto met een roze thema plaatst. Tag daarin @ridelikeagirlchallenge en gebruik de hashtags #ridelikeagirl #kwf en #pinkribbon.

Borstkanker

Marjolein van den Berg is 38 jaar en heeft borstkanker. Tijdens haar zwangerschap merkte ze een verharding in haar rechterborst. Na een echografie bleek dat het foute boel. Later werd duidelijk dat ze uitzaaiingen heeft tussen haar longen en in haar rechterschouder. Samen met haar oncoloog probeert ze de cellen onder controle te houden.

Controleer jezelf

Door de Corona pandemie loopt het bevolkingsonderzoek achter. Van den Berg roept dan ook iedereen om op zichzelf regelmatig te controleren en op tijd naar een arts te stappen.

Delen

Het KWF en Pink Ribbon fonds staan achter de challenge. Vele ruiters delen hun roze foto waaronder Judith Pietersen en Micky Schelstraete.

View this post on Instagram

Ja! Daar gaan we πŸ’–πŸŽ€πŸ’•πŸŒΈ Wooow! Wat gaaf dat er zoveel mensen zijn die mee willen doen! En al die lieve berichten, ik word er gewoon stil van!! Dank jullie wel! πŸ’– Lieve dames, lieve mannen, Mijn naam is Marjolein van den Berg, 38 jaar en trotse mama van Robin. In januari 2017 kreeg ik de diagnose borstkanker en helaas twee weken terug te horen dat deze is uitgezaaid. Mijn leven staat op zijn kop en ik maak me zorgen om al die andere vrouwen. Een op de zeven krijgt namelijk borstkanker. Helaas ligt door Corona het bevolkingsonderzoek ver achter op schema, maar vallen ook een hoop vrouwen niet in de categorie om getest te worden. Zoals jullie weten wil ik borstkanker meer onder de aandacht brengen. Om mij heen zie ik zoveel mooie, krachtige maar tegelijk kwetsbare vrouwen: op stal, maar ook op straat, op de fiets en op sociale media. Ik zou zo graag deze vrouwen willen aanmoedigen: aanmoedigen om hun borsten te checken en om bij twijfel direct aan de bel te trekken. Wat is de #ridelikeagirlchallenge? πŸ’— Like en volg @ridelikegirlchallenge op Facebook/ Instagram. Maak een foto of filmpje met als thema β€˜β€™pink’’. Tag @ridelikeagirlchallenge en gebruik de hashtags #ridelikeagirl #kwf #pinkribbon en maak hiermee niet alleen andere vrouwen en mannen bewust, maar ook borstkanker bespreekbaar. Tag de vrouwen die liefhebt, die zeker mee moeten doen en die je dus ook bewust wil maken πŸ’ͺ🏻 Wachten is geen optie, laten we daarom met zijn allen Facebook en Instagram roze kleuren! πŸŽ€ Liefs, Marjolein.

A post shared by Ride like a girl challenge (@ridelikeagirlchallenge) on

Bron: Hoefslag

Reacties