Ridderorde voor Dujardin, Skelton en para-atleet Pearson

Ridderorde voor Dujardin, Skelton en para-atleet Pearson

0 37
Nick Skelton op Big Star en naast hen groom Mark Beever.

Charlotte Dujardin en Nick Skelton ontvingen na de Olympische Spelen in Londen al de Britse ridderorde “Officier van het Britse Rijk” (OBE), maar nu zijn zij ook benoemd tot CBE ofwel “Commandant van het Britse Rijk”. Para-atleet Lee Pearson werd zelfs tot Ridder geslagen.

De ridderorde van het Britse Rijk kent vijf stappen, namelijk MBE (= lid), dan OBE, gevolgd door CBE. Daarna volgen Knight en Dame Commander en tenslotte Knight en Dame Grand Cross. Charlotte Dujardin en Nick Skelton hebben dus inmiddels de derde trede bereikt. Lee Pearson kreeg zelfs de Ridderslag. Het Britse Rijk erkent daarmee de sportieve prestaties van de atleten. Meest recent waren dat de prestaties op de Olympische Spelen in Rio, waar Charlotte Dujardin haar gouden medaille van Londen met succes verdedigde en Nick Skelton als Olympisch kampioen in de springsport werd gehuldigd.

Lee Pearson staat boven deze twee met al elf Paralympische gouden medailles. Zijn teamgenoot Anne Dunham, die ook goud won in Rio, werd benoemd tot OBE.

De Britse collega’s van Horse & Hound vragen zich echter af waarom Carl Hester niet werd benoemd tot CBE. Hij leverde immers niet alleen een bijgedragen aan de zilveren medaille voor het Britse team in Rio, maar hij was ook nog eens de coach van het team.

Bron: St.Georg.de

Foto: Remco Veurink

Reacties