Rhino type 1 vastgesteld in Katwijk

Rhino type 1 vastgesteld in Katwijk

neus algemeen paard
Foto: Digishots

Hoeve Lentevreugd te Katwijk maakte gisterenavond op Facebook bekend getroffen te zijn door het Rhino virus. Het gaat tot op heden nog om de verkoudheidsvorm.

Rhino type 1

Bij Hoeve lentevreugd werd Rhinopneunomie type 1 vastgesteld.  Hoeve lentevreugd is een pension stal gelegen aan de rand van Katwijk / Wassenaar.

De eigenaren hebben de voorzorgsmaatregelen genomen en de deuren zijn op slot. Verder willen ze niet inhoudelijk op het onderwerp ingaan.

Helaas is vandaag bij ons het rhino virus aangetroffen bij enkele paarden in de stal. Alle voorzorgsmaatregelen…

Geplaatst door Hoeve Lentevreugd op Vrijdag 30 november 2018

Bij Hoeve Lentevreugd is ook de ruitersportzaak  Pas de Deux gevestigd, deze is gewoon bereikbaar omdat hier geen besmettingsgevaar is.

Er zijn aparte parkeerplaatsen om te gebruiken voor de bezoekers van de winkel.

Eerder dit jaar was het Kwpn centrum al slachtoffer van het Rhino virus.

En afgelopen maand is ook bij Herman Koorman Rhino vastgesteld.

Stalhygiëne

Rhinopneumonie is een veel voorkomende ziekte in Europa. Jaarlijks steekt het virus wel ergens de kop op. Het voorkomen van direct contact tussen paarden is een belangrijke preventieve maatregel.

Besmetting van paarden vindt plaats via de luchtwegen en het virus kan ook worden overgedragen door de mens via kleding en handen. Een zorgvuldige stalhygiëne is van belang.

Bron: Facebook Hoeve Lentevreugd / Hoefslag/ overname zonder bronvermelding én toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan

Foto: Archief

Vergelijkbare artikelen

Reacties