‘Rescue pony’ wint eerste eventingwedstrijd

‘Rescue pony’ wint eerste eventingwedstrijd

0 2002

De pony Rasta van eigenaresse Suzi Swete won de British Eventing-wedstrijd BE90open in Tusseldown. Hij werd gereden door amazone India Wishart.

Rasta had niet altijd zo veel geluk aan zijn zijde. Als jaarling werd hij uit een overstroomd, bevroren weiland gered. Nu mag hij groeien en gaat Swete kijken waar het hem brengt.

Nette score

De combinatie startte de wedstrijd met een slimme dressuurproef waarbij zij -21.5 scoorden. Dit werd gevolgd door een foutloos springparcours en een cross met 1.2 strafpunten wegens tijdsoverschrijving. “Hij liep een prachtige proef,” vertelde amazone India Wishart aan Horse & Hound. “Toen ik hem een jaar geleden begon te rijden was hij nog erg groen, maar we wisten dat hij het in zich had. Hij sprong heel erg goed, maar ik heb hem nooit eerder in zulke moeilijke omstandigheden gestart. Ik wist daardoor niet goed hoe hij zou reageren, maar hij heeft het super gedaan.”

Vraag en antwoord

“Je stelt hem een vraag en hij doet altijd zijn best om deze te beantwoorden”, vervolgt ze. “Hij lijkt een beetje verlegen maar eigenlijk heeft hij een flinke persoonlijkheid en houdt hij van mensen.” Het knappe resultaat komt door het teamwork van Swete en Wishart. Swete houdt hem thuis fit door op buitenritten te gaan en Wishart gaat met Rasta naar les. De 24-jarige Wishart, wie al eerder op viersterren niveau reed bij de Young Riders, rijdt meerdere pony’s voor Swete.

Redden

“Ik red jonge pony’s en geef ze een thuis en een kickstart naar een betere toekomst”, vertelde Swete aan H&H. “Rasta is echt een ster geworden. Ik dacht altijd wel dat hij leuk zou worden als hij meer ging lopen. Hij was niet de makkelijkste en we moesten rustig aan doen, maar als hij het eenmaal doorheeft gaat het goed. Hij is heel erg lief in de hand, echt een knuffelbeest. Ik heb geen plannen voor hem. We laten hem gewoon doorontwikkelen en we gaan zien wat hij wil doen.”

Bron: Horse & Hound

Foto: Remco Veurink

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 120)

Reacties